Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Szolnokra érkezett az atomkamion

2013.06.10 11:45. - Kovács Janka

Június 10-14-én látható Szolnokon a Paksi Atomerőmű interaktív atomenergetikai kiálltása. Hogyan működik az atomenergia? Hogyan őrizhetjük meg egészséges környezetünket gyermekeink, unokáink számára úgy, hogy ne kelljen áramhiánnyal küszködnünk, vagy a mainál jóval magasabb villanyszámlát fizetnünk? Ezekre és még sok már édekes kérdésre kaphatunk választ a Hild téren.


Hogyan működik az atomenergia? Hogyan őrizhetjük meg egészséges környezetünket gyermekeink, unokáink számára úgy, hogy ne kelljen áramhiánnyal küszködnünk, vagy a mainál jóval magasabb villanyszámlát fizetnünk?

Ezekre és még további izgalmas kérdésre is választ kaphat, aki meglátogatja azt az interaktív kiállítást, mely jún. 10-14. között látható a Hild téren. A tájékoztató kamionban személyesen is kipróbálható, hogyan nőne a villamos energia ára és a környezetterhelés, ha csökkentenék a legolcsóbb és legtisztább áramot előállító hazai atomerőmű teljesítményét. Megtudhatjuk, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett működik a paksi erőmű, s tájékozódhatunk az olcsó és tiszta atomenergia hosszú távú alkalmazásával kapcsolatos tervekről.

Szimulátoron kipróbálható az atomerőmű irányítása, nyomon követhető, hogyan drágulna az áram és hogyan nőne Magyarország károsanyag-kibocsátása, ha nem lenne atomerőmű. Filmvetítés is lesz az atomerőmű működéséről és az atomenergiáról. Az interaktív kiállításon megismerkedhetnek a látogatók a világ összes atomerőművével, a közel három évtizede biztonságosan működő hazai atomerőmű történetével és jövőjével, a magyar villamosenergia-hálózattal. Tekerjenek egy kört az áramfejlesztő kerékpárral, és megtudhatják, mennyit kellene biciklizni ahhoz, hogy megtermeljék egy fél órás tévéműsor végignézéséhez szükséges energiát.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget