Ma 2019. 9. 23, hétfő, Tekla napja van.

Közeleg a vakáció, vezessünk óvatosabban

2013.06.11 15:44. - Kovács Janka

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság felhívja a figyelmet a közelgő nyári szünidő veszélyeire: több gyerek szaladgál az utakon, mint az év többi napján. Figyeljünk rájuk, együküknek se essen bajuk! 

Hirdetés

           Hamarosan itt a várva várt nyári VAKÁCIÓ, amely a gyermekeknek felhőtlen örömöt okoz, az eddiginél jóval több szabadidővel. Végre kedvükre futkározhatnak, biciklizhetnek, előkerülnek a gördeszkák, rollerek, görkorcsolyák. Ebben az időszakban még az is kerékpárra ül, akit ezidáig a szüleik gépkocsival hoztak-vittek iskolába, vagy autóbusszal közelítette meg az oktatási intézményt.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ezért kéri ebben az évben is a járművezetőket, hogy azokon a helyeken, ahol a gyermekek jelenlétére fokozottabban számítani lehet – játszóterek, gyermekintézmények, strandok, táborok. lakótelepek stb. – különösen körültekintően, nagyobb óvatossággal közlekedjenek. 
 
A baleseti adatok azt mutatják, hogy a nyári hónapokban tovább növekszik mind a gyermekek által okozott, mind az elszenvedett balesetek száma. Mindannyiunk érdeke, hogy a balesetveszélyes helyzeteket időben sikerüljön felismerni és elkerülni.
 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy hívják fel a gyermekek figyelmét a nyári szünidő veszélyeire, a gyalogos-, kerékpáros- és utas közlekedés legfontosabb szabályaira. (pl.: álló jármű mögött áthaladás, körültekintés nélkül az úttestre lépés, stb. veszélyeire) Ellenőrizzék gyermekük kerékpárjának üzembiztonságát, előírásszerű felszereléseinek meglétét, működőképességét (kormány, fék, lámpa, stb.).
 
A szülői példamutatás a közlekedésben elengedhetetlen a gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, a balesetek elkerüléséhez.

 
A nyári szünidőben is mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!
 
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 09.18 (37.szám)
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget