Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Kedden indul a Tiszavirág Fesztivál

2013.06.17 15:10. - Kovács Janka

Kulturális felfrissülés lesz ez a keddtől vasárnapig tartó majdnem egész hét a szolnokiaknak. A felfrissülés szó alatt mentális masszázs és sörbeli örömök elé nézünk.

Hirdetés

 

A program igen változatos lesz, kiemelni a legérdekesebbet tán’ nem is lehetne. Színház, film, beszélgetés, koncert, hajó- és biciklitúra, sör és bor, ami vár ránk egy héten keresztül. A kultúra.hu stábja is jelen lesz, színházi beszélgetésekkel várja a látogatókat a Tisza p Art Moziban június 19.-e és 20.-a között. A programok közt megtaláljuk a Kiscsillagot, a Budapest Bárt, de a francia sanzonénekes, Yves Jamait is a fellépők között van, aki a kortárs francia sanzon legnagyobb alakja.
Nem lehet eleget beszélni és fesztivál programjairól, viszont a következőket ne felejtsük el:

A fesztivál nevében hordozza a világ egyik legritkább faját, a tiszavirágot. Nem csak maga a rajzás szép látvány, de a magyar nyelv kifejezése is, hogy „virágzik a Tisza, tiszavirágok borítják be a vízfelszínt”.  Így vigyázzunk a kis bogarakra, ne tapossuk össze őket, röpke életüket élvezetekben töltsék. Ugyan még a szakemberek sem tudják, mikor lesz a virágzás, de ne feledjük, hogy sem megölni, sem befogni, sem az elhullottakat felszedni nem szabad. Természeti értékük egyenként 10.000Ft. Szabó Zita, megyei rendőrségi szóvivő úgy tájékoztatott, hogy ha valaki jogellenesen vet véget a tiszavirágok életének, 150.000Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtják a tettet, ha pedig bárki felássa a tiszavirágok élőhelyét begyűjtés céljából, ez esetben természetkárosítás bűncselekménye miatt kell felelnie, de eltulajdonítása esetén, akár lopás bűncselekmény elkövetése miatt is felelősségre vonható.
 

Viszont változás történt a színházi programok helyszínén: 

A nagy érdeklődésre való tekintettel, június 22-én (Szombaton) a Fenyő Iván főszereplésével bemutatásra kerülő, "A Grönholm módszer" című színházi darabot, a Damjanich Múzeum korlátozott látogatói befogadó képessége miatt, új helyszínre viszik. ÚJ HELYSZÍN a Verseghy Park "Békás szökőkút". Így lényegesen több helyet tudnak biztosítani a látogatóknak és nem marad le róla senki. Természetesen az előadás, mint minden más program ingyenes!!! A kezdési időpontot 19:30h, ha esetleg valaki nem értesül róla időben, az átérjen az új helyszínre.
Azonban a Múzeumot sem hagyják magára, így ott 19:00 órai kezdettel a Rest macska című gyerek előadás kerül bemutatásra. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget