Ma 2021. 1. 23, szombat, Zelma napja van.

Elkészült a városi gyógyvizes termálfürdő Karcagon

2013.06.19 08:44. - Kovács Janka

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb karcagi fejlesztéseként elkészült a gyógyvizű termálfürdő felújítása, a fejlesztés 600 millió forintba került, ebből 291,5 millió forint uniós támogatás volt - mondta Dobos László, a város fideszes polgármestere kedden az új jóléti beruházás bemutatásakor.

Hirdetés

    A fejlesztés során a kivitelező elvégezte például a meglévő szabadtéri gyógymedencék teljes felújítását, átalakította az öltöző épületrészt és szoláriumot, szaunát épített. Emellett kialakítottak egy új uszodát, benne egy 25 méteres verseny medencével. A biztonságos termálvízellátásért új hévíz kutat fúrtak, és felújították a bejárati épületet.
    A projekt része a Magyarország megújítását célzó Új Széchenyi Terv egészségipari fejlesztő programjának. A beruházáshoz a pályázatot a Nagykun Víz- és Csatornamű Kft. 2008-ban nyújtotta be és 2010-ben nyerte el a támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.
    A kivitelezést a közbeszerzési pályázaton nyertes a Tempero Zrt. kezdte el, ám a cég több belső határidővel való csúszás után 2012 októberében végelszámolást kezdeményezett maga ellen. A projekt befejezéséhez az önkormányzat új közbeszerzési eljárást írt ki, amelynek nyertese, a ZÁÉV Építőipari Zrt. fejezte be a munkát. A váltás miatt csak a belső határidők módosultak, az európai uniós pályázattal kapcsolatos határidőket betartották.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget