Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Június végén megszűnik a Jászsági Többcélú Társulás

2013.06.19 08:58. - Kovács Janka

Az alapító 18 település korábbi döntése értelmében június végén megszűnik a csaknem egy évtizede működő Jászsági Többcélú Társulás (JTT), a mintegy 450 embert foglalkoztató szervezet által eddig ellátott feladatokat állami térségi, illetve önkormányzati intézmények veszik át - közölte Hajdú László, a társulás elnöke, Jászkisér független polgármestere az MTI-vel.

Hirdetés

    Tájékoztatása szerint a JTT legnagyobb, az iskolákat és óvodákat működtető intézményétől az iskolák az oktatási törvény módosulásával állami fenntartásba kerültek, az ott dolgozók alkalmazását az érintett települések önkormányzata, illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vette át.
    Az óvodák júliustól visszakerülnek az önkormányzatokhoz, három település - Jászfelsőszentgyörgy, Jászágó és Jászjákóhalma - azonban összefogva továbbra is fenntartja a társulási formát. A pedagógiai szakszolgálat működtetése szintén állami feladat lett. A családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatást a jövőben a jászladányi székhelyű Jászsági Szociális Szolgáltató Társulás biztosítja, amelyhez 15 település csatlakozott.
    A közösen végzett belső ellenőrzést 2013 második félévétől az önkormányzatok ismét önállóan oldják meg - jelezte Hajdú László.
    Az elnök kitért arra, hogy a társulás szakemberei jelentős munkát végeztek a térségi szintű fejlesztések előkészítésében, ezek közül például a közösségi közlekedés fejlesztése buszmegállók, váróhelyek építésével a közelmúltban zárult le. A feladatok koordinációját szeretnék a későbbiekben is összehangolni, de ennek szervezeti kereteit még nem határozták meg - tette hozzá. 
    Hajdú László összegzésképpen elmondta: JTT által az elmúlt csaknem egy évtizedben ellátott feladatok, szolgáltatások egyikét sem kellett megszüntetni, és remélhetően az átszervezéssel járó változásokból a lakosság a lehető legkevesebbet érzékeli majd ügyei intézésekor. Az átalakulások során a mintegy 450 alkalmazott legnagyobb részének sikerült álláshelyet találni az új intézményekben, és a társulás kvalifikált szakembereinek többsége továbbra is kistérségekben végzi munkáját.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget