Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Sportpályán és vidámparkban lesz az idei Campus Fesztivál

2013.06.26 11:50. - Kovács Janka

A magyar könnyűzene élvonalának több előadója, köztük a Csík Zenekar, a Punnany Massif, a Tankcsapda, a Quimby és Ákos is fellép az idei debreceni Campus Fesztiválon, amelynek a korábbi évektől eltérően a Vidámpark és az Oláh Gábor utcai sporttelep ad helyet - közölte Bakó Csaba, a július 17-én kezdődő fesztivál sajtófőnöke szerdán közleményben az MTI-vel.


    A külföldi fellépők közül kiemelte a brit Subways-t és a dubstepet játszó KillSonikot, valamint a fiatal dán énekesnő-dalszerzőt, Nabiha Bensoudát. Míg a Subways hatalmas rock energiákat felszabadító élő produkcióval várja közönségét, addig Nabiha méltó folytatója annak a hagyománynak, amelyet a Campus Fesztiválon a Parov Stelar Band, illetve a N.O.H.A. meghívásával indítottak el a szervezők: azaz egy sokszínű, friss produkcióval, igazi táncos koncerttel "színezik meg" Ákos nagyszínpados produkciója előtt a programot - jegyezte meg Bakó Csaba.
    A közlemény szerint a Nagyerdei Stadion építése miatt idén különleges helyszínre költözik a Campus, a megszokott területtől néhány száz méterre, a Vidámparkban és az Oláh Gábor utcai sporttelepen tartják meg a fesztivált.
    Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre többen látogatnak ki, tavaly több mint ötvenezren a négy nap alatt. A program számos zenei műfajt felvonultat, így a pop-rock mellett a többi között a világzene és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket a fesztivál hét színpadán. 
    Dumaszínház, mozi, dzsessz- és rockabilly-műsorok is láthatók, hallhatók, az elvarázsolt kastély mögötti dombon pedig még egy éjszakai csillagvizsgálót is felállítanak a szervezők. 
    A tizenhat hektáros összterületű fesztiválon nem csak a zene dominál majd. Közel száz civil szervezet nyújt tartalmas napközbeni elfoglaltságot, és a gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány: kézművesek, sajt- és kolbászkészítő mesterek, pálinkaházak, bortermelők különlegességei egyaránt várják a látogatókat.
    A Campus Fesztivált 2008 óta rendezik meg a debreceni Nagyerdőben. A fesztivál 2009-ben hivatalos városi nagyrendezvény rangot kapott. A programsorozat az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar fesztivál: 2010-ben a keleti régió egyetemistái és főiskolásai közötti felmérésben a legjobb rendezvény a Campus Fesztivál lett. 2011-ben az esemény az Év rendezvénye díjat is elnyerte egy debreceni szakemberekből álló zsűritől.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget