Ma 2020. 7. 5, , Sarolta, Emese napja van.

Az utolsó konflis Szolnokon – megtudtuk, kik az utasok!

2013.07.15 10:38. - Kovács Janka

Hétfő délelőtt egy úr jött be szerkesztőségünkbe, hogy az oldalunkon látta Szolnok utolsó konflisáról készült képet és ismeri annak történetét: végzős diákok ballagásuk után tettek egy kört a lovaskocsival.


Az utolsó konflis képéről készült történetet Tombor József mesélte el lapunknak, aki a fotón látható osztálytársaival együtt végzett 1966-ban, a Tiszaparti Gimnázium 12.c osztályában. Osztályfőnökük Földes József tanár úr volt, 1962-1966-ig vitte az osztályt a tanulmányok rögös útjain.
-A kép a ballagásunkon készült, ’66 nyarán. Néhány osztálytársam a nagy boldogságukban döntött úgy, hogy mennek egy kört a konflissal, amit az öreg Tasi vezetett. A fotó az iskolától nem messze készült.

A képen balról jobbra Szabados Laci, fölötte Kozák Péter, alatta Pallai Sanyi, mellette Kolláth Ági, majd Balogh Laci, Kátai Irén és Szurdok Gabi szerepel. Mint Tombor József elmondta, Balog Laci és Kolláth Ági talán azért is ült egymás mellett, mert akkoriban a fiú udvarolt a focista Kolláth Feri lányának, de a szerelemből végül semmi nem lett. Balogh Laciból gyerekorvos lett, Ágiból tanárnak állt Gödöllőn, de a képről többen szintén Gödöllőre kerültek.
A bakon ülő „öreg Tasi” keresztnevét sajnos még nem tudjuk, viszont Tombor Józseftől megtudtuk még azt is, hogy a mostani Pozsonyi útkereszteződésnél található játszóház környékén lakott.

Ha bármi más történettel, információval szolgál a konflisról, írja meg nekünk!         

 

A fotó nagyításáért kattintson a képre!

 

Korábban írtuk: http://szolnokinaplo.hu/2013/07/09/az-utolso-konflis-szolnokonHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget