Ma 2019. 1. 24, csütörtök, Timót napja van.

Navracsics: jó a gazdasági növekedés esélye

2013.07.17 12:09. - Kovács Janka

Magyarország jó eséllyel lép a gazdasági növekedés útjára - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Szatmári Malomipar Kft. új malmának alapkőletételi ünnepségén Veszprémben szerdán.


    Navracsics Tibor kifejtette: az építőiparban tíz százalékkal bővültek a beruházások, ami egyértelműen jelzése annak, hogy megindulhat a növekedés. Az Európai Unió kiengedett minket a túlzottdeficit-eljárásból, s "most már széles körben is elfogadottá vált, hogy a költségvetési hiányt három százalék alatt tudjuk tartani" idén és jövőre is, és ezért erősödik a befektetői bizalom - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter.
    Hozzáfűzte: a veszprémi vállalkozások mintha jobban tudnák kezelni a gazdasági válságot az átlagosnál, nem hagyják magukat, nem várnak az állam segítségére, hanem saját erejükből is mindent megtesznek azért, hogy talpon maradhassanak.
    Köszönetet mondott Szatmári Zoltán cégtulajdonosnak, hogy felismerte, hogy a Veszprém belvárosában működő malom teherré vált az ott élők számára és új malom építésébe fogott a megyeszékhely veszprém-kádártai városrészén.
    A Szatmári Malomipar Kft. régi, napi 120 tonna kapacitású malmát bezárja és új malmot épít 1,7-1,8 milliárd forintos beruházással; a napi 250 tonna kapacitású malmot jövő májusban adják át - mondta Tóth-Kása Attila, a kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek a megnyitón. Hozzátette: a 6-700 négyzetméter alapterületű, 51 fős malomban 10-15 új munkahely jön létre.
    Szatmári Zoltán cégtulajdonos arról beszélt, hogy a fogyasztói elvárások nőnek, minden nap meg kell küzdeni a vevőkért, s ez csak folyamatos fejlesztéssel sikerülhet - mondta a cégvezető.
    Hangsúlyozta: a búzát főként termelőktől, gazdálkodóktól vásárolják fel.
    Úgy vélte, az új malommal erősödik a cég piaci pozíciója.
    Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere fontosnak nevezte a beruházást, hiszen új munkahelyeket teremt.
    A Szatmári Malomipar Kft. 2012-ben 9,6 milliárd forintos árbevételt el, a kft. összesen 190 ezer tonna gabonát dolgoz fel évente és több mint 100 embernek ad munkát.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.23. 3.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget