Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Ma kezdődik a Bánkitó Fesztivál

2013.07.19 10:13. - Kovács Janka

Ma kezdődik a háromnapos Bánkitó Fesztivál, amelyen csaknem harminc közösségi program várja a résztvevőket: koncertek, filmek, jelmezverseny, képzőművészeti program, fórumok és viták is szerepelnek a rendezvények sorában a Nógrád megyei tó partján.


    A Bánkitó Fesztivál ötödik éve zajlik közösségépítő programként. A három nap alatt félszáz előadó lép fel a koncerteken, köztük a Rotfront, a Colorstar, a Nemjuci, a Mary Popkids és a Kistehén.
    Rendeznek többek között jelmezversenyt a Száztagú Zsűri közreműködésével "vízi- és partilények" kategóriában, bemutatják a Szőrmagyar tóparti kalandjai című eposzt, ráadásul Szőrmagyar bárhol felbukkanhat Bánkon szombaton, benéz a helyi kocsmába is.
    Az érdeklődők tárlatvezetésen tudhatják meg, milyen, amikor a barkácsszakkör és a technikaóra találkozik a kortárs képzőművészettel.
    Pszichológusok, pszichoterapeuták részvételével szerveznek fórumokat a nézőtéren, tüntetésen, villamoson kialakuló szerepekről, reakciókról, viselkedési mintákról, filmvetítések után értelmezik a párizsi kommün eseményeit, a nyilvános vitákon pedig aktuális közpolitikai ügyekről cserélhetnek eszmét a résztvevők.
    Más fórumokon a virtuális polgárháborúról vitatkoznak "jobber és baller" újságírók, médiakutatók, oktatók. Arra keresik a választ, miért nincs párbeszéd az ország jobb és bal fele között, és mit tehetnének érte az újságírók.
    Az újságírók szerepét, a média állapotát több más program is érinti. Terítéken lesz a hajléktalanság médiamegjelenítése, és mindeközben a Bánkitó közösségi szerkesztőségében paparazzók, oknyomozók és hírmanipulátorok egész hada szorgoskodik majd bombasztikus álhírek és alternatív fesztiválhíradók elkészítésén.
    A Bánkitó Fesztivál idén negyedik alkalommal írt ki nyílt kortárs művészeti pályázatot olyan, köztérre tervezett alkotásokra, melyek a művészet eszközeivel késztetnek a játék fogalmának újragondolására.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget