Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

Varga: ki kell vezetni a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket

2013.07.24 15:25. - Kovács Janka

Tárgyalásokat kezd a hazai devizahitelezésben érintett hitel- és pénzintézetekkel a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerdán az MTI-vel közölte: a kormány szerint "az időbeni és teherviselési szempontokat is figyelembe véve" ki kell vezetni a hazai hitelpiacról a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket.
Együtt-PM: a törlesztőrészletek a kormány "ámokfutása miatt szálltak el".


    Szavai szerint a devizahitelekből fakadó helyzet olyan gazdasági és társadalmi kockázatot jelent, amellyel az ország hosszú távon nem tud együtt élni.
    A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által felvázolt alkotmányos-jogi mozgástér széles, hiszen több olyan nemzetközileg ismert eljárás is van, amely a devizahitelekkel kapcsolatos problémákra megoldást jelenthet - közölte.
    Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány szándéka egyértelmű: egyrészt "az időbeni és teherviselési szempontokat is figyelembe véve" a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket ki kell vezetni a hazai hitelpiacról, másrészt olyan helyzet létrehozása, amellyel a forinthitelt választók nem járhatnak rosszabbul, mintha a hitelfelvételkor devizakölcsönt vettek volna fel.
    A nemzetgazdasági miniszter ezen célok elérése érdekében tárgyalásokat kezd a hazai devizahitelezésben érintett hitel- és pénzintézetekkel.
 
MTI
 
 
 
Eközben civil csoportok demonstráltak  -> 
 
 
 
Együtt-PM: a törlesztőrészletek a kormány "ámokfutása miatt szálltak el"
 
Az Együtt-PM Szövetség álláspontja szerint a devizahitelek törlesztőrészletei a kormány "ámokfutása miatt szálltak el".
 
    A választási szövetség ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelezte: tárgyalásokat kezd a hazai devizahitelezésben érintett hitel- és pénzintézetekkel, mert a kormány szerint "az időbeni és teherviselési szempontokat is figyelembe véve" ki kell vezetni a hazai hitelpiacról a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője arról számolt be: bármilyen döntés is születik a devizahitelesek megmentéséről a kabinet ülésén, a kormánypárt azt támogatni fogja.
    Az Együtt-PM ugyanakkor a közleményben úgy vélte: az előző kormány idején a devizahiteles családoknak "nem kellett minden reggel gyomorgörccsel ébredniük az árfolyam gyengülése miatt", mert erős volt a forint. Mint írták, 2010 óta kockázatosabb dolog magyar devizahitelesnek lenni, mint előtte. "A kormány ma olyan fuldoklók kimentésén gondolkodik, akiket ő maga taszított a mély vízbe" - fogalmaztak, s megjegyezték: ez előző kormány gazdaságpolitikáját folytatva ma "költséges és veszélyes mentőakciókra sem lenne szükség".
    Az ellenzéki választási szövetség felszólította a kormányt, hogy csak olyan megoldás mellett döntsön, amely kiállja a jogállamiság próbáját, és sem a magyar gazdaságnak, sem az adófizetőknek nem okoz több kárt, mint amennyit kezel.
 
MTI

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget