Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Méhészek nemzetközi találkozója Jászberényben

2013.07.30 08:37. - Kovács Janka

Augusztus 3-án, szombaton rendezik meg a mézvásárral egybekötött nemzetközi méhésztalálkozót Jászberényben, a méztermelők, a méhészeti eszközgyártók és -forgalmazók legnagyobb magyarországi szakmai eseményét.

Hirdetés

    A huszonhatodik alkalommal rendezett program iránt minden korábbit felülmúló az érdeklődés, a magyarok mellett lengyel, román, szlovén és szlovák méhészek is jelezték részvételüket - közölte Molnár György főszervező, a Szatmári László Jászsági Méhészegyesület elnöke az MTI-vel.
    A mintegy százötven kiállító többsége méhészeti eszközgyártó és forgalmazó, de felvonulnak a mézből készített termék előállítói kóstolókkal és bemutatókkal. A Bercsényi úti sportcsarnokban és környékén illetve a közelben lévő Ifjúsági Házban tartandó seregszemlére a korábbi évek tapasztalatai alapján több mint 5 ezer embert várnak.
    A rendezvény szakmai részében a magyar méhészeti ágazat jelenlegi helyzetéről, versenyképességének növeléséről, az új méhészeti nemzeti programról Tantó Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese tart előadást. A 2013-as mézpiaci jellemzőkről mézkereskedők illetve az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) tisztségviselői adnak tájékoztatást. Ezen kívül olyan közérdekű témákról is szó esik majd, mint a méhészeti termékek gyógyító hatásai, valamint a nagy méhpusztulások okai.  
    Emellett a gyakorlatban bemutatják többek között egy élő méhcsalád kezelésének méhszúrás nélküli technikáját, és ezúttal is versenghetnek a méhészek füstölgő gyújtásban illetve keretszegezésben. 
    A méhészek jászsági seregszemléje - számítva a kilátogató családtagokra - ezúttal sem nélkülözi a szórakoztató elemeket, számos vetélkedő és kulturális műsor kínál kikapcsolódást. Idén is megválasztják a mézkirálynőt, a címre heten pályáznak, akiknek a méhészkedés abc-jéről is számot kell adni a zsűrinek. A győztes hölgy egy éven keresztül képviselheti a magyar méhésztársadalmat bel- és külpiaci rendezvényeken.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget