Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Többszázezret lopott a szolnoki üzletből – lebukott

2013.07.31 09:55. - Kovács Janka

Ha a legjobb barátainkról van szó, akiket már évek óta ismerünk, bennük akár vakon is megbízunk. Ha segítségre szorulnak, amiben tudunk, segítünk nekik – ám van, aki visszaél ezzel.


   Ez egy szolnoki történet szolnoki szereplőkkel és helyszínnel. Egy jól menő belvárosi bolt tulajdonosa néhány éve nyitás előtt munkatársakat keresett. Első sorban természetesen a barátok és a közeli ismerősök jöttek szóba, akik ráadásul a megfelelő szakképzettséggel rendelkeztek, így nem is volt kérdés, kikkel fog dolgozni. Az üzlet megnyitott, és a hónapok során egyre nagyobb vevőkörrel üzemelt, az egész városban híres lett különleges termékeiről. Ahogy teltek a hónapok és a bolt is egyre jobban ment, a visszatérő vevők több ezer forintot is otthagytak egy-egy vásárlás alkalmával. A  tulajdonos mit sem sejtve irányította az üzletet egészen tavaly nyárig. Akkor valami furcsaságra lett figyelmes. Az eddig virágzó bolt nyereségesből egyre kezdett a nulla, majd a mínusz felé fordulni. Ilyen hirtelen változásra először nem is talált magyarázatot, majd a legelképesztőbb, leghihetetlenebb magyarázatot kapta kutakodása után: az eladó barátnők meglopták őt!
   Kezdetben ketten csinálták a sikkasztást, majd az egyik lány elment, „kiszállt a buliból”, így társa továbbra is komoly összegeket rakott zsebre. Taktikája a következő volt: magához édesgette a törzsvásárlókat, akik már baráti kapcsolatba kerültek vele, így ők nem is figyeltek arra, hogy ad-e blokkot a vásárlás végén, és egyáltalán nem is figyelték, hogy mi is van azon a blokkon. Persze nem mindenkivel csinálta meg ezt, akiket nem ismert, azoknál minden pontosan csinált. De ennek ellenére  így is napi több tízezer forintot tett el az eladó - erre azonban rájött a tulajdonos. A belső kamerák ellenőrzése során kiderült, hogy az eladók azt megbütykölték, úgy tűnjön, hogy az elromlott és ne vegyen fel semmit, de ennek ellenére  mégis sikerült felvenniük a sikkasztását. Mikor kiderült a tette, el sem akarta hinni: az eladó lány olyannyira a legjobb barátnő volt, hogy még a családi eseményekre is elment, mindenki szerette. Most már nyilvánvalóan nem, a feljelentést követően eljárás indult ellene. Mikor a rendőrség kijött érte, meg sem lepődött a dolgon, tudta miről van szó.
   Ahogy a tulajdonos a könyvelés alapján észrevette a csalást, majd a helyreállított belső kamerán lévő elegendő bizonyítékot megszerezte, besétálva a rendőrségre feljelentést tett a hölgyike ellen. Az eladó lány terve nem volt jó, a legnagyobbat ott hibázta, mikor elkezdett csalni, hiszen előbb-utóbb kiderül minden ravaszság. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget