Ma 2020. 7. 10, péntek, Amália napja van.

Fokozott óvintézkedések az ünnepen

2013.08.21 15:42. - Kovács Janka

Külön helyszíni operatív törzs, nagyszámú katasztrófavédelmi erő és koncentrált hatósági ellenőrzéssorozat vigyázta az augusztus 20-i ünnepet Jász-Nagykun-Szolnok megyében. 


Összesen hét rendezvényt, és azok tűzijátékainak előkészületeit vizsgálta a katasztrófavédelem Jász-Nagykun-Szolnok megyében a hosszú hétvégén. 
 
A Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Nagy Róbert alezredes arról számolt be, hogy a kiemelt ünnepeken, Szolnokon (augusztus 20-án) és Törökszentmiklóson (augusztus 19-én) rendkívüli esemény nem történt, a programok rendben, fennakadás nélkül zajlottak. A megyei rendezvényeket (az említett városokon kívül Kisújszálláson, Jászfényszarun, Abádszalókon és Tiszajenőn) és a tűzijátékok tűzbiztonságát a szolnoki, karcagi és mezőtúri kirendeltségek hatósági szakemberei már az előkészületek alatt és a programok idején is fokozottan ellenőrizték.
Szolnokon az ünnepség biztosításában a kirendeltség 2 tűzoltógépjárművel, valamint a már korábban bemutatott lakossági riasztó és tájékoztató eszközzel (kabócával) is közreműködött, hiszen több mint tízezer ember biztonsága volt a tét. 
A rendőrséggel és a polgárőrséggel kiegészült operatív törzsek tagjai  percről percre figyelték a meteorológiai jelzéseket és a folyamatosan érkező jelentéseket, de sem a megyeszékhelyen, sem a többi városban nem történt olyan esemény, ami veszélyeztette volna az ünnepet.
Zsombok János tűzoltó főhadnagy, megyei hatósági osztályvezető tájékoztatása szerint szabályos, előírás szerinti, fegyelmezetten előkészített rendezvényekkel ünnepelt a megye. 
 
S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget