Ma 2019. 1. 20, , Sebestyén napja van.

Az interneten is szavazhatnak a martfűiek az új utcanevekről

2013.09.11 08:34. - Kovács Janka

Az interneten is szavazhatnak a martfűiek a város új utcaneveiről az önkormányzat honlapján feltüntetett javaslatok alapján, hogy azokkal váltsák fel a 20. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezéseket

Hirdetés

    A Szolnok melletti kisvárosban ezt a szavazási módot azért vezették be, mert a lakosság kétharmada internetezik.
    A képviselő-testület törvényi kötelezettségének eleget téve júniusi ülésén döntött arról, hogy Martfű közterületei közül tíznek a nevét megváltoztatja, majd lakossági vitára bocsátotta az új utcaneveket - mondta el Kiss Edit (független) polgármester az MTI-nek.
    Az önkormányzati felhívásra augusztus végéig várták a javaslatokat, különösen az érintett utcák lakóitól, személyesen, hagyományos levélben, valamint elektronikus levélben is - tette hozzá.
    A legtöbb javaslat az általa "internetes közmeghallgatásnak" nevezett módszer révén érkezett, és ebből állították össze a szavazásra szánt nevek negyvenes listáját. A javaslatok között magyar művészek, tudósok neve, a Tiszához, illetve táji jellegzetességhez, valamint a város történetéhez kapcsolódó elnevezések egyaránt szerepelnek. 
    A szavazás szeptember 22-i határideje után a képviselő-testület várhatóan a hónap végi ülésén dönt az új utcanevekről, és az előírt határidőig, december 30-ig megváltozik a tíz utca neve.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget