Ma 2019. 1. 17, csütörtök, Antal napja van.

Fókuszban a szociális szféra jelene és jövője - Nemzetközi konferenciát tart a SZIME Szolnokon

2013.09.12 12:08. - Kovács Janka

Szeptember 12-14. között Szolnok-Tiszaliget ad otthont a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) XV. Nemzetközi Konferenciájának. A jubileumi rendezvényen állami háttérintézmények vezetői mellett a hazai szociális ágazat mintegy 250 képviselője vesz részt - adta hírül a SZIME sajtóközleményében.

Hirdetés

Az ágazat folyamatosan változásokon megy keresztül, amelyek részleteiről a szférában dolgozók mindig szeretnének elsőkézből – a minisztérium és a szociális háttérintézmények illetékeseitől – tájékozódni. Kocsis József, a SZIME elnöke szerint elsősorban ennek köszönhetően vált hagyományosan népszerű és rangos rendezvénnyé az egyesület által szervezett éves nagy tanácskozás. – Az idei konferencia egyik aktualitását például az adja – mondja -, hogy a szociális terület olyan jogszabály-módosítások előtt áll, melyek nagymértékben megváltoztathatják az intézmények működési feltételeit. Emellett azt is megtudják a kollégák, hogy a rendszerben nemrégiben megnövekedett állami szerepvállalás mostanáig milyen tapasztalatokat hozott. 
 
Az alap- ás szakellátó intézmények vezetői és munkatársai, az állami, önkormányzati, civil és egyházi fenntartású szociális intézmények képviselői, az ágazatban dolgozó más szakemberek a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban sokféle terület illetékeseitől hallgathatnak tartalmas előadásokat. Csak néhány példa azok közül: a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szociális ellátórendszer-béli feladat- és hatásköréről Pintér Judit főigazgató beszél majd; a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalnak a szociális szolgáltatások és a hatósági tevékenységek támogatását célzó fejlesztési terveit dr. Pósfai Gábor főigazgató ismerteti. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára ugyancsak jelen lesz a rendezvényen, ahogy Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár is.
 
Kocsis József azt mondja, a konferencia másfél évtizedes múltja során bebizonyosodott, mennyire fontos már csupán az is, hogy kollégáik a tanácskozás keretében három napra kiszakadnak a mindennapos munkából. Épp ezért ilyenkor a SZIME tovább is segíti a lelki-szellemi feltöltődésüket: évről-évre megmutatja nekik a „házigazda” megye szakmai és kulturális értékeit. Az idei fakultatív programban a Jászság és a Nagykunság számos érdekessége, a hamisítatlan tanyavilág megtekintése is szerepel; a vállalkozó kedvűek lovagolhatnak, csacsigolhatnak, íjászkodhatnak - sőt, megmártózhatnak egy paraszt jakuzziban is.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget