Ma 2020. 10. 1, csütörtök, Malvin napja van.

Bitskey Tibor ma 84 éves

2013.09.20 15:08. - Kovács Janka

Bitskey Tibor Kossuth-díjas színész, aki Szolnokon, Bíró Lajos Sárga liliomában a Főispán szerepét alakítja, a darab szeptember 20-i bemutatóján tölti be 84. életévét. 

Hirdetés

Bitskey Tibor a legnagyobbak közül való, a legnagyobbaktól tanult, a legnagyobbak közé lépett immár több mint fél évszázada. A rendíthetetlen magyar hőst alakította egész életében. Sok generációnak adott példát férfiasságból, tartásból. Egyenes volt, felemelt fejű, bátor és a végsőkig kitartó. Most is az, jóval túl a nyolcvanon. 
 
A szolnoki Szigligeti Színházban több felejthetetlen alakítását csodálhatta a közönség az elmúlt öt évben. Idős kora ellenére példát mutat ifjú pályatársainak felkészültségből, derűs kollegialitásból, játékkedvből, a színész eszközeinek tökéletesen beosztott, tűpontos felhasználásából, a színpadi jelenlét súlyának tiszteletéből. Tanácsai egy másik dimenzióba emelik ifjú partnerei munkáját. Személye, barátsága, tapasztalatai és közvetlensége hidat emelnek letűnt korok színészete és a ma színháza között. A közönség minden alkalommal megrendülten, nagy tisztelettel és még nagyobb örömmel fogadja azt a nagy művészt, akitől a nézőtéren ülők java része férfi módra viselkedni tanult. 
 
Isten éltesse még sokáig a színházat szeretők körében! 
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.30. (38.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget