Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

Csütörtökön eldőlhet, marad-e Szolnokon Balázs Péter

2013.09.23 13:31. - Booster

Maradhat-e a posztján Eszenyi Enikő, a Víg jelenlegi igazgatója, vagy jön Balázs Péter, a szolnoki teátrum igazgatója? A Fővárosi Közgyűlés szeptember 26-i zárt ülésén döntés születhet a Vígszínház és a Budapesti Operettszínház vezetői posztjainak betöltéséről. Az Operettnél a jelenlegi igazgató tűnik esélyesnek.


Mindkét intézmény vezetésére július 26-án írta ki a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, miután a jelenlegi vezetők mandátuma 2014 januárjában lejár. A 2014. február 1-jétől öt évre szóló munkakörök betöltéséről a szakmai bizottságok véleményét is mérlegelve a Fővárosi Közgyűlés dönt, feltehetően a csütörtöki zárt ülésén.

A Vígszínház vezetésére a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő és a szolnoki Szigligeti Színház direktora, Balázs Péter pályázik. A bíráló szakmai testület tagja volt Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Piros Ildikó színésznő, Csiszár Imre rendező, a szolnoki színház társulati tagja, Reviczky Gábor, a Nemzeti Színház új tagja, aki a múlt évad végéig a Vígszínház társulatához tartozott.

Utóbbi elfoglaltságai miatt írásban küldte el szavazatát, ezt azonban érvénytelennek nyilvánították. A szakma képviselőin kívül önkormányzati és minisztériumi képviselők is szavazhattak, mindannyian két voksot adhattak le a jelöltekre. Végül Eszenyire és Balázsra is hárman voksoltak, de Eszenyire ketten nemmel szavaztak, míg Balázs Péter esetében ketten tartózkodtak.

Eszenyi Enikő és Balázs Péter az országos színházi évadnyitón Szolnokon. Középen Megyeri László, a Thália egykori igazgatója
Eszenyi Enikő és Balázs Péter az országos színházi évadnyitón Szolnokon
Fotó: Nagy Béla

A Budapesti Operettszínházra a jelenlegi direktor, Kerényi Miklós Gábor mellett Nagy Viktor, Tokody Ilona és Bozsó József nyújtott be pályázatot. Őket Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, Román Sándor táncművész, Huszti Péter színész-rendező és Kolti Helga színésznő hallgatta meg az önkormányzati és minisztériumi képviselők mellett.

Sajtóértesülések szerint a kilenctagú bizottságból többen tartózkodtak, de öt szavazatot kapott a jelenlegi főigazgató, egyet Bozsó József és egyet Nagy Viktor. Tokody Ilonát senki nem javasolta az Operett igazgatójának.

MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget