Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Sikeres a "Magyarország legszebb konyhakertje" program

2013.10.30 08:56. - Kovács Janka

Sikeresnek tartja a "Magyarország legszebb konyhakertje" programot az ötletgazda, Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere.

Hirdetés

    "Tavaly elültettünk egy magot, amiből mára egy szép életerős program szökkent szárba" - összegzett Kovács Szilvia a program évértékelőjén, kedden a fővárosban, a szaktárcánál.
    Véleménye szerint a program sikerét mutatja, hogy a kezdeményezés a települési méretből két éve országossá terebélyesedett. A kertművelő versenyben az idén 60 település 939 kertje vett részt.
    A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatása szerint Fazekas Sándor köszöntőjében kiemelte: nagyszerű eredmény, hogy az ország érdeklődését rá lehetett irányítani a kertművelő mozgalomra. "Így jó úton haladunk afelé, hogy a ház körüli kerteket megműveljék és ne legyenek hasznosítatlan, elhanyagolt porták" - mondta a vidékfejlesztési miniszter. 
    A "Magyarország legszebb konyhakertje" program 2013-ban a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt mintaprojektje lett, 66 település írt alá szándéknyilatkozatot az együttműködésre, amiből 60 település 939 kertje vett részt a programban. Az országos versenyre 35 település nevezett 69 kerttel. A programot balkon (erkélyen kialakított), mini kert (50 négyzetméterig), normál kert (50 négyzetméter felett) zártkert 1. (zöldséges) valamint zártkert 2. (gyümölcsös) kategóriában hirdették meg. A legtöbb versenyző a normál és a zártkert 1 zöldséges kategóriában indult. 
    A programban a részt vevő települések száma szerint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Bács-Kiskun megye volt a legaktívabb, a Tiszántúlon és a Dunántúlon ugyanannyi kert versengett. A legfiatalabb kertművelőként egy 4 éves bagi gyermeket, míg a legidősebbként egy 95 éves karcagi férfit regisztráltak.
    A programhoz korábban Karcag határon túli testvérvárosai is csatlakoztak - olvasható a tájékoztatóban.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget