Ma 2020. 8. 3, hétfő, Hermina napja van.

24 órás ellenőrzés- javuló morál, hajnali szállítás

2013.11.18 09:21. - Kovács Janka

A hajnali és kora reggeli órákban halad át a legtöbb veszélyes áru a közutakon Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez derült ki a héten megtartott 24 órás (ADR) ellenőrzésből, amely a katasztrófavédelem koordinálásával, a Nemzeti Adó és Vámhivatal, valamint a rendőrség bevonásával történt november 13-án és 14-én a négyes számú főúton - közölte S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Hirdetés

Ilyen még nem volt. 24 órán keresztül folyamatosan ellenőrizték a négyes számú főút szolnoki szakaszát a katasztrófavédelem munkatársai. A társszervek bevonásával történt vizsgálatra lakókonténerrel, és a katasztrófavédelmi mobil labor technikai támogatásával települtek ki a hatósági osztályok munkatársai. A szolnoki ikerparkolóknál összesen 389 járművet ellenőriztek 24 óra leforgása alatt. Megvizsgálták az okmányokat, a biztonsági felszereléseket, a veszélyes áru szállításának feltételeit, figyeltek az esetleges illegális szállításra, csempészárura.
Az iparbiztonsági főfelügyelő, Nyíri Mihályné tű. alezredes vezetésével végzett ellenőrzésen a katasztrófavédelem munkatársai azt tapasztalták, hogy javult a helyzet az utakon, egy esetben kellett bírságot kiszabni egy tűzoltó készülék felülvizsgálatának elmaradása miatt.
A megyénken áthaladó veszélyes áru nagyobb része szénhidrogén származék illetve vegyipari termék, tájékoztatott Klemann László tű. főhadnagy, a KML parancsnoka. A tranzitforgalom célja leginkább Románia, ahová legtöbbször bitument visznek.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.29 (29. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget