Ma 2019. 3. 19, kedd, József napja van.

24 órás ellenőrzés- javuló morál, hajnali szállítás

2013.11.18 09:21. - Kovács Janka

A hajnali és kora reggeli órákban halad át a legtöbb veszélyes áru a közutakon Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez derült ki a héten megtartott 24 órás (ADR) ellenőrzésből, amely a katasztrófavédelem koordinálásával, a Nemzeti Adó és Vámhivatal, valamint a rendőrség bevonásával történt november 13-án és 14-én a négyes számú főúton - közölte S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Hirdetés

Ilyen még nem volt. 24 órán keresztül folyamatosan ellenőrizték a négyes számú főút szolnoki szakaszát a katasztrófavédelem munkatársai. A társszervek bevonásával történt vizsgálatra lakókonténerrel, és a katasztrófavédelmi mobil labor technikai támogatásával települtek ki a hatósági osztályok munkatársai. A szolnoki ikerparkolóknál összesen 389 járművet ellenőriztek 24 óra leforgása alatt. Megvizsgálták az okmányokat, a biztonsági felszereléseket, a veszélyes áru szállításának feltételeit, figyeltek az esetleges illegális szállításra, csempészárura.
Az iparbiztonsági főfelügyelő, Nyíri Mihályné tű. alezredes vezetésével végzett ellenőrzésen a katasztrófavédelem munkatársai azt tapasztalták, hogy javult a helyzet az utakon, egy esetben kellett bírságot kiszabni egy tűzoltó készülék felülvizsgálatának elmaradása miatt.
A megyénken áthaladó veszélyes áru nagyobb része szénhidrogén származék illetve vegyipari termék, tájékoztatott Klemann László tű. főhadnagy, a KML parancsnoka. A tranzitforgalom célja leginkább Románia, ahová legtöbbször bitument visznek.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget