Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

A MÁV-START fokozza a jegyellenőrzést a bliccelés visszaszorítására

2013.11.18 13:28. - Kovács Janka

A menetjegyek, bérletek és kedvezményre jogosító iratok hatékonyabb ellenőrzése érdekében új fedélzeti jegyellenőr munkakört hozott létre a MÁV-START, emellett százzal növeli a jegyvizsgálók létszámát - közölte a személyszállító vasúttársaság hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

    Tájékoztatásuk szerint huszonöt fedélzeti jegyellenőr már megkezdte a munkáját, decembertől pedig ötvennel, jövő év tavaszán pedig további ötvennel bővítik a jegyellenőrök számát.
    A MÁV-START közölése szerint az új vasutas munkavállalók elsősorban a budapesti elővárosi forgalomban teljesítenek szolgálatot, mivel ebben a térségben a legjellemzőbb a visszaélés a nagyobb utasforgalom és a rövidebb utazási idő miatt.
    A fedélzeti jegyellenőrök munkája az utazásra jogosító dokumentumok ellenőrzésére terjed ki és nem látnak el forgalmi tevékenységet - például vonatindítás engedélyezését -, mint a jegyvizsgálók, ugyanakkor mindkét munkakörben dolgozók közfeladatot látnak el, akiket fokozott büntetőjogi védelem illet meg - hangsúlyozza közleményében a MÁV-START Zrt.
    A személyszállító vasúttársaság közölte azt is, hogy a cég folyamatosan bővíti a jegyértékesítési rendszert, az idén negyvenhét új jegykiadó automatát telepített a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal összes állomására, megállóhelyére, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vonal mellett található egyes állomásokra és megállóhelyekre, és tovább fejleszti az internetes jegyértékesítési rendszert.
    A Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron a peronkapuk átmeneti működtetése továbbra is várható bizonyos napokon és időszakokban, így az ellenőrök a vonatról leszállva, az állomásokon is kérhetik a menetjegyeket, bérleteket - tájékoztatott a MÁV-START.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget