Ma 2018. 12. 13, csütörtök, Luca napja van.

Befejeződött Tiszafüred adósságrendezési eljárása

2013.11.20 10:53. - Kovács Janka

Lezárult a tiszafüredi önkormányzat adósságrendezési eljárása, a Szolnoki Törvényszék az erről szóló végzése már megjelent a Cégközlönyben. A hitelezőkkel megkötött egyezség szerint a helyhatóság több mint 500 millió forintos tartozását fizeti vissza - közölte Pintér Erika, a város független polgármestere az MTI-vel.

Hirdetés

    Az önkormányzat idén január végén kezdeményezett önmaga ellen adósságrendezései eljárást, mivel az idevágó 1996-os törvény szerint a településnek már 90 napon túli kiegyenlítetlen tartozásai voltak.  
    Az elöljáró tájékoztatása szerint az igények bejelentése és összegzése után a kisebb-nagyobb hitelezőkkel egyaránt eredményes tárgyalásokat folytattak, így sikerült az egyezséget tető alá hozni. Az önkormányzat kereken 523 millió forintnyi tartozás határidőre való kifizetését vállalta, a pénzügyi követeléseket reorganizációs hitelből teljesítik.      
    A hitelezők közük az egyik legnagyobb tételt Tiszafüredtől a korábban közigazgatásilag hozzátartozó Tiszaszőlős kapja, miután az utóbbi által indított vagyonmegosztási perben a Debreceni Ítélőtábla 412 millió forint megfizetésére kötelezte a kisvárost. Ennek előzménye, hogy a települések 2002-ben külön váltak egymástól, és a vagyonfelosztás bizonyos kérdéseiben nem sikerült megállapodniuk, ebben hozott döntést a bíróság.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.05. 48.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget