Ma 2021. 1. 27, szerda, Angelika napja van.

A stadionépítések helyett az egészségügyre kellene koncentrálni

2013.11.26 21:03. - Kovács Janka

Az MSZP szolnoki szervezete és az Együtt – Korszakváltók pártja ma szembesítő kampány részeként aláírásgyűjtést tartott a Széchenyi városrészen. Szerintük a stadionépítések helyett az egészségügyre kellene koncentrálni.


Iváncsik Imre, az MSZP országgyűlési képviselője az Együtt – Korszakváltók pártjával közösen tartott mai sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy a stadionépítések helyett az egészségügy helyrehozatalára és fejlesztésére lenne szükség. Iváncsik Imre szerint, míg 2011-ben 400 milliárd, addig 2013-ban 220 milliárddal kevesebből gazdálkodik az egészségügy, a dolgozók alacsony bérért dolgoznak és hosszúra nyúlnak a várólisták, majd hozzátette, az érdekképviseletek által bizonyított szakmai mondanivalót politikaira fordította a mostani kormány. A stadionépítésekre elköltött 200 milliárd forintot az egészségügyben számos helyre lehetne fordítani: a hat éven aluli gyermekek ingyenes gyógyszerellátására, de akár a gyakori vizsgálatokkal kapcsolatos várólisták lerövidítésére, vagy eltörlésére is.  A Széchenyi városrészen tartott aláírásgyűjtéssel erre szerették volna felhívni a figyelmet.

Emellett Iváncsik Imre újságírói kérdésre válaszolva eloszlatta azokat a híreszteléseket, melyek szerint „belháború” van az MSZP szolnoki szervezetében: „Nincs semmilyen gond. Vannak rosszindulatú ellenséges tartalmak az interneten, de ezek is a politikai küzdelem részei. Ezek megalapozatlan híresztelések”. Majd hozzátette: ő lesz a jelölt Szolnok egyes számú szavazókörzetében.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget