Ma 2020. 7. 14, kedd, &Őrs napja van.

Öt Közép-Tisza-menti településen javítják a kistérségi szennyvízkezelés minőségét

2013.12.19 15:17. - Kovács Janka

Öt Közép-Tisza-menti településen 520 millió forintos műszaki fejlesztés kezdődött a szennyvíztisztítás minőségének javítására; az Új Széchenyi Terv keretében a projektet a 2010 óta működő Hunyadfalvai Regionális Szennyvíztisztító Önkormányzati Társulás valósítja meg 441 millió forintos, a szükséges összeg 85 százalékát kitevő európai uniós támogatással - közölte a Pomázi Ferenc, a társulás elnöke az MTI-vel.

Hirdetés

    Tájékoztatása szerint a munkák során korszerűsítik az 1997-ben Hunyadfalván épült kistérségi feladatot ellátó szennyvíztisztító telepet, amelynek ezáltal olcsóbb lesz az üzemeltetése, és javul energiafelhasználásának hatékonysága. A beruházás részeként új csatornaszakaszokat építenek ki Nagykörűn és Kőtelken, és kijavítják a hálózati hibákat Kőtelek mellett Tiszasülyön is. 
    A 2015 március közepén záruló projekttel hozzájárulnak a települési szennyvíztisztításról szóló EGK irányelv, továbbá a Csatlakozási Szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítéséhez. A beruházás ezen felül javítja az agglomerációban élő több mint 5 ezer ember életminőségét, elősegíti a felszíni és felszín alatti vizek állapotának védelmét, azok hasznosíthatóságának fenntartását.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget