Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Ismét teltház! Bolero Szolnokon -képgalériával-

2014.01.05 10:09. - Booster

Nem csalódott a szolnoki közönség a szimfonikusaiban 2014-ben sem. A január 4-i előadás újabb, maradandó élménnyel szolgált a kilátogatóknak.


Az elmúlt évek népies hangzásvilága után ezúttal az opera és balett talán legnagyobb klasszikusainak, Verdinek és kortársainak – Wagner, Ravel, Bizet és Csajkovszkij – művei hangzottak el. A zsúfolásig megtelt nézőtér több száz zenészt, énekest láthatott a pulpituson. A táncosokban most kissé szűkölködő produkciót Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója konferálta.

A ,,Vox Hungaricus” magyar szellemisége és a „Naphimnusz” ősi dallamai után a mostani klasszikus zenei darabokat hallani kissé másabb volt. A jó értelemben vett  ,,multikultúra” -ahogy Ókovács Szilveszter is fogalmazott- talán nem annyira dobogtatja meg a magyar szívet, mint a sajátja. Az előadás két csúcspontja – számomra - a szolnoki Kodály Zoltán Általános Iskola Kórusa és természetesen a zárásként elhangzó BOLERO volt.

 . . . és itt egy kicsit megállnék. A KODÁLY ISKOLA GYERMEKKARA nem profi énekesekből áll és ennek ellenére bátran kimondhatom, hogy világszínvonalon énekeltek. Ennyire profin előadott, betanult kórusművet, már rég nem hallottunk diákoktól, akik – és természetesen vezetőjük - mindezért külön gratulációt érdemelnek! (Feltételezem a produkció után a főigazgató úr is megtanulta a csapat nevét.)

De magam - mint született szolnoki- büszke is vagyok, hogy Szolnok városa immár hagyományosan meg tud rendezni egy ilyen méretű és minőségű előadást, teltházasan. Az én értelmezésemben ez azt jelenti, igen is van igény - még ha évente egyszer is- egy magasabb szintű, kulturális produkcióra.

Kápgalériánk itt megtekinthetőHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget