Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Jobbik: Roma lakópark faji alapon?

2014.01.07 09:07. - Booster

A Jobbik minden erejével igyekszik megakadályozni, hogy a Szeged-csanádi Egyházmegye lakóparkot építsen Kiskundorozsmán a roma szegregátumban - mondta Tóth Péter.


Vida-Szűcs Imre- www.delmagyar.hu

A szegedi Jobbik transzparensekkel jelent meg hétfőn délelőtt az Aradi vértanúk terén, a Püspöki Székház előtt. Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke szerint Kiss-Rigó László megyés püspök a múlt év végén hozott egy rossz döntést: Kiskundorozsmán, a Búza és az Árpa utca közötti területen az egyházmegye roma lakóparkot tervez építeni.

– Ez a pozitív diszkriminációnak olyan formája, ami sokakban felháborodást kelt, ugyanis itt nem az egyház által jól meghatározott cigánypasztorációról van szó, ami elsősorban a munkán keresztül képzeli el a cigányság integrációját, hanem mások kárára vagy másokkal szemben okoz hátrányt egy ilyen lakópark elkészítése, és társadalmi igazságtalanságot szül. Azzal, hogy valakinek lakást adok ingyen, sokakat hátrányba sújtok. A múlt év végén több mint kétezer aláírást sikerült gyűjtenünk Dorozsmán a lakópark ellen, ezt az akciónkat folytatjuk ezen a héten is, amíg el nem tudjuk mondani, hogy Dorozsma lakosságának több mint a fele aláírta a petíciót - fogalmazott Tóth Péter.

"Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen" - olvastuk a fákra kötözött transzparensen az Assisi Szent Ferenc-idézetet a püspökség előtt. Egy másikon a következő kérdés állt: "Lakópark faji alapon?" Tóth Péter hangsúlyozta, hogy az akcióban nincs semmiféle vallásellenesség, hiszen a Jobbik keresztény párt, és ő maga is hívő ember. A politikus azt is igazságtalannak és felháborítónak tartja, hogy az Árpa és a Búza utcai romák karácsony előtt 260 mázsa tűzifát kaptak az egyházmegyétől. Helyi lakosoktól úgy tudják, hogy a romák a fát eladták, a befolyt pénzt pedig az ünnepekre költötték.

- Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megakadályozzuk az ügyet. A terület önkormányzati, így ahhoz, hogy a lakópark megvalósuljon, szükséges az önkormányzatnak hozzájárulást adni a beruházáshoz - magyarázta a Jobbik megyei elnöke. Ha ez megtörténik, nyilvánosságra fogják hozni, hogy az ügyet az önkormányzat nem tudta, illetve nem akarta megakadályozni.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget