Ma 2018. 6. 23, szombat, Zoltán napja van.

Szolnoki siker Debrecenben

2014.01.19 11:02. - Booster

A bajnokesélyes Szolnokot idegenben Mitrovics, James Clark és Vindisch nélkül megszorongatni sem tudta a Debrecen.


A múlt heti győzelem után újra medencébe ugrottak a debreceni pólósok az OB I-es vízilabda bajnokság tizenötödik fordulójában. A DVSE ezúttal Szolnokra utaztak. Azt előre lehetett tudni, hogy most nem lesz olyan könnyű dolguk Halekéknek, mint egy hete volt a Szentes ellen, hiszen a bajnokesélyes Szolnok jelenleg a bajnoki címvédő Eger mögött a második helyen áll, s csak egy veresége van, pont az Egertől kapott ki. A debreceniek az ötödik helyről várták az összecsapást.

A fiatal Péterfy Mihály védte a debreceni kaput

A fiatal Péterfy Mihály védte a debreceni kaput

Varga Tamás vezetőedző ráadásul nem számíthatott a kapuban sem Mitrovicsra, sem a nemrégiben szerződtetett ausztrál James Clarkra. Mivel mindkét kapus sérült, így a debrecenieknél a csupán 19 éves Péterfy Mihály őrizte a hálót. Ráadásul Vindisch Ferenc sem utazott Szolnokra, ő a betegsége után még nincs száz százalékos állapotban.

A meccs rémálomszerűen kezdődött, másfél perc alatt három gólt dobott a Szolnok. A első debreceni találatot a Szentesről visszatérő Weszelovszky szerezte. A vendégek sokat hibáztak, kimaradtak az emberelőnyös helyzetek is, miközben a szolnokiak sorra lőtték a gólokat. Gyakorlatilag az első negyedben eldőlni látszott a meccs, hiszen 7-3-ra nyerte ezt a játékrészt a vendéglátó csapat.

A második negyed elején már egyenrangú ellenfele volt a Debrecen a Szolnoknak, itt egy gól, ott egy gól, ez ment egy darabig, majd hosszas gólcsend, Péterfy is egyre jobban belejött a védésbe. Ez a negyed 2-2-vel ért véget.

A folytatásban sem potyogtak a gólok, a negyed második felében azonban megrázta magát a Szolnok. 5-2-re zárult a negyed, a Szolnok előnye pedig már hét gól volt.

Az utolsó negyed sem tartogatott sok jót a debrecenieknek, Péterfynek jó párszor kellett maga mögül kivennie a labdát. Misics egyetlen góljára hat találattal válaszolt a Szolnok, így a DVSE nagyarányú, 20-8-as vereséget szenvedett a Tisza partján.

Mivel a Vasas győzött a Fradi ellen, átvette az ötödik helyet a Debrecentől. Varga Tamás csapata pénteken javíthat, este fél héttől a Honvédot fogadják. Az sem lesz egy könnyű meccs.

Mesterszemmel:

Cseh Sándor: A Debrecen a sérültjei miatt nem tudta azt a játékerőt nyújtani, amit vártunk. Annak örülök nagyon, hogy a játékosaim végig nagyon motiváltan játszottak, még akkor is, amikor már rég eldőlt a meccs. Ennek köszönhető ez a gólzáporos győzelem.

Varga Tamás: Clark sérülése miatt a fiatal Péterfy Mihály védte a kapunkat, aki sajnos nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit vártunk tőle; az első hat szolnoki lövésből mind a hat bement, innentől pedig csak futottunk az eredmény után. A támadójátékkal elégedett vagyok, védekezésben kellett volna sokkal többet nyújtani.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget