Ma 2019. 1. 17, csütörtök, Antal napja van.

Reagált a JOBBIK a szolnoki elnökség lemondására

2014.01.22 16:57. - Booster

Ahogy azt már több helyütt megírták, lemondott a Jobbik teljes szolnoki elnöksége . A helyi vezetés azt sérelmezte, hogy elképzeléseiknek semmi jelentősége nincs a Budapesten „lezsírozott” lobbi érdekekkel szemben.


A január 5-én megtartott taggyűlésen odáig fajultak a Jobbik szolnoki alapszervezetén belüli viták, hogy a teljes elnökség lemondott. A vezetés panaszai szerint az elmúlt három évben az elnökség és a többség akaratát felülbírálták, figyelmen kívül hagyták, és döntéseikkel, elképzeléseikkel szemben a parlament folyosóin, vagy a képviselői irodaházban kialkudott „lezsírozott” lobbi érdekek érvényesültek. Az elnök és három alelnök által aláírt lemondó levélből úgy tűnik, hogy a Jobbik helyi képviselőjelöltjének újbóli indítása is kiverte a biztosítékot. A szolnokiak szerint az egyéni ambíció és karriervágy a párt érdekei elé került, miközben a figyelmen kívül hagyott többséggel azt akarják elhitetni, hogy neki kötelessége dolgozni.
 

Reagálás a szolnoki elnökség lemondására

A Jobbik szolnoki alapszervezetében sajnos évek óta személyes ellentétek nehezítették a közös munkát.

Az egyéni országgyűlési képviselőjelölt-állítás során a választókerületben működő jobbikos szervezetek közül – élve demokratikus alapjogukkal – 5 szervezet Baráth Zsolt jelenlegi országgyűlési képviselőt támogatta a választáson való indulásban, míg a Szolnok városi alapszervezet saját vezetőjét, Nagy Gyulát javasolta.

A Jobbik országos elnöksége végül azt a döntést hozta, hogy a párt hivatalos szolnoki képviselőjelöltje Baráth Zsolt lesz.

A végleges döntés ellenére a belső feszültségek nem szűntek meg a szervezetben, és ez vezetett oda, hogy lemondott a városi szervezet elnöksége.

A szolnoki szervezet a személyes ellentétek miatt eddig sem tudta maradéktalanul ellátni a feladatát, s az eleve elfogadhatatlan a Jobbikon belül, ha a választási kampány során egy képviselőjelöltünket tevőlegesen nem támogatja egyik szervezetünk.

A helyzet gyors és hatékony megoldása érdekében a Jobbik országos elnöksége feloszlatta a szolnoki Jobbik-alapszervezetet, melynek hivatalos értesítői ma érkeztek meg postán. Az alapszervezetet már ezen a héten újra is fogjuk alakítani, hiszen ezen a fontos megyeszékhelyen sem telhet el néhány napnál több működő Jobbik-alapszervezet nélkül.

Szabó Gábor pártigazgató

jobbik.hu


 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget