Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Most meg a gyed extrát kell megvédeni

2014.01.29 12:40. - Kovács Janka

A „rezsiwar” után most jöhet a „gyed extra war”? Aláírással lehet támogatni az új családtámogatást.


Veszélyben lehet a gyed extra, hiszen Gurmai Zita, szocialista ep-képviselő nyilatkozatával "megtámadta" azt. Gurmai egy tévéműsorban úgy nyilatkozott, hogy ők eltörölnék a támogatást, ámbár a szocialista párt nőtagozatának elnöke ezt félremondásnak tartja, és elsőként járulna a gyed extrához aláírásával. Boldog István országgyűlési képviselő szerint országunk népesedési problémájának orvoslásáért is jött létre a gyed extra, de a korábban bevezetett rezsicsökkentés is a családok megvédése érdekében történt, melyből nem engednek.

Dr. Bene Ildikó, Fideszes országgyűlési képviselő még egy decemberi sajtótájékoztatón mutatta be az új támogatási formát: a gyed-extra segítség abban, ha valaki gyeden van és közben újabb gyermeket vállal, akkor egyszerre két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válik egy időben, de a szabályok csak a 2014. január elseje után született gyerekekre vonatkoznak. Az új gyeddel támogatnák a nőket akkor is, ha fiatalon vállalnának gyereket: ez a diplomás gyed.

Dr. Juhász Enikő, a Jász- Nagykun Szolnok megyei Fidesz nőtagozatának elnöke ma saját maga demonstrálta, hogyan is lehet kitölteni egy internetes aláírásgyűjtést: csupán pár percbe telik megadnunk az e-mail címünket, nevünket, életkorunkat, lakóhelyünket és az utcát, házszámot, de akár még a telefonszámunkat is beírhatjuk! A lap az acsaladazelso.fidesz.hu címen érhető el. Dr. Juhász Enikő szerint a gyed extra ösztönzi a gyermekvállalást, védi az édesanyákat és a családokat. A nemrégiben bevezetett támogatással minden élethelyzetben a nők mellett állnak.

Nemcsak az interneten, de személyesen is lehet támogatni egy aláírással a gyed extrát: most még a Fidesz irodákban, de ha jó idő lesz, és nem esik a hó meg süvít a szél, akkor majd a városban felállított standoknál is megindul az aláírásgyűjtés.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget