Ma 2020. 2. 21, péntek, Eleonóra napja van.

Itthon rejtegetik Kádár ellopott koponyáját?

2014.02.03 08:01. - Booster

Kádár csontjai Magyarországon vannak – vélik a pártfőtitkár szimpatizánsai, akik magánnyomozásba kezdtek. Állítják: tudják, ki volt a megbízó, és megkísérlik visszaszerezni a maradványokat.- írja a borsonline.hu


A néhai pártfőtitkár és felesége Fiumei úti sírját 2007 májusában törték fel. A rendőrség azóta is nyomoz, ám eredményre még nem jutott. Egy hete pedig visszavonták a kétmilliós nyomravezetői díjat. A sikertelenségbe nem akarnak belenyugodni a lapunktól névtelenséget kérők. Vannak közöttük egykori kommunista párttagok, szimpatizánsok, civil szervezet és magánnyomozó is. De előkerülnek-e valaha a maradványok?

A sírt kifosztókra kitűzött nyomravezetôi díjat visszavonta a rendőrség

– Egyelőre már annak is örülnénk, ha kiderülne, kinél vannak – mondta a sírgyalázás ügyében külön nyomozást végzők egyike. Az információkból arra lehet következtetni, a csontok, köztük a koponya mindvégig Magyarországon voltak, minden más információ fals volt. Korábban felmerült, hogy valamelyik skandináv államba került, egy külföldi neonáci megrendelésére. Az, hogy milyen állapotban vannak, már kérdéses.

Egy másik Kádár-szimpatizáns pedig arra vár, hogy a rendőrség közölje: befejezték a nyomozást. Nyomban új eljárás megindítását kéri, mert úgy véli, a rendőrség nem tett meg mindent. Ami történt, politikai céllal történt, és a szélsőjobbot sejtik a megrendelő mögött. Nevet azért nem mond, mert – bár tudják, kik tették –, bizonyítékaik még nem elegendőek.

Elrabolták a törzsfőnök fejét

Geronimo, a legendás indián törzsfőnök 1909-ben hunyt el a Fort Sillben. Alig kilenc évvel később azonban néhány fiatal egyetemista – akik egy titkos társaság, a Koponyák és Csontok tagjai voltak – ellopták a maradványainak egy részét. Koponyája tűnt el, az egyik tettes pedig nem mást volt, mint Prescott Bush, George W. Bush volt amerikai elnök nagyapja.

Zsebre vágta Napoleon péniszét

A száműzött francia császár 1821. május 5-én halt meg, másnap boncolták fel. Az eseményt többen is a helyszínen követték végig, köztük egy Ange Vignali nevű pap, aki magával vitte a császár péniszét, amit aztán Vignali leszármazottjai 1916-ban el is árvereztek. A testrész ma az amerikai urológusok szövetségénél van.

Feldarabolták Cromwellt

Oliver Cromwell angol hadvezér és államférfi 58 évesen, 1658-ban halt meg.1660-ban exhumáltatták, bíróság elé állíttattak és felköttették a holttestét. Végül a maradványokat jelöletlen sírba temették. Fejét azonban levágták és egy dárdára tűzték a Westminster Hallban. Húsz évig ott is maradt. Ezután egy kis múzeum vette meg, majd el is adta Josiah Henry Wilkinsonnak. Mindez már 1914-ben történt. Cromwell fejét végül 1960-ban helyezték örök nyugalomra Cambridge egyik kápolnájában.

Letörték a hercegnő karját

Alekszandra Pavlovna orosz nagyhercegnő József Antal János osztrák főherceg felesége volt. Tizenhét évesen, 1801-ben hunyt el Budán. Ürömön temették el. Sírkápolnáját 1981-ben fosztották ki, a holttest mindkét karját letörték és elvitték a rajta lévő gyűrűkkel együtt. Eltűntek díszes ruhái és ékszerei is.

borsonline.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget