Ma 2020. 7. 11, szombat, Nóra, Lili napja van.

Tigris koncert Szolnokon

2014.02.03 10:12. - Kovács Janka

Az országszerte népszerű  szolnoki punk-rock-reggae zenekar, a TIGRIS 3-4 év szünet után  2012 – ben alakult újra. Azóta már jó pár koncerten túl vannak, és szinte pontosan egy év elteltével újra szülővárosukban, Szolnokon lépnek fel február nyolcadikán, szombaton a Frakk klubban.  A közeledő szolnoki koncertről, és egyéb aktualitásokról Bengáli Tigrist, a csapat dobosát faggattuk.


Lassan két éve hogy újjáalakultatok, milyen az új(abb) TIGRIS élete?

Pár éve a szolnoki Efott fesztiválon futott össze az eredeti felállás nyolc tagja egy koncerten a Tiszaligetben. Ezt követően sikerült bejutnunk a színpad mögé, és az ott található óriási hűtő tartalmának hatására rövidesen olyan emelkedett hangulatba kerültünk, hogy komolyan szóba került az újjáalakulás gondolata. Ezt aztán meg is valósítottuk, de alapvetően örömzene amiről szó van : nagyon keveset lépünk fel (évi 5-6 koncert), és még kevesebbet próbálunk – de azt az időt amíg együtt vagyunk általában igen intenzíven töltjük.

A legtöbb bulink Budapesten és Szolnokon volt, nem nagyon szeretünk utazni, szóval erre a két városra koncentrálunk, és persze 1-2 fesztiválra is ellátogatunk ha úgy alakul. Legutóbb pl a Ladánybene 27 reggea fesztiválján játszottunk a pénteki estén– hatalmas buli volt, köszönet érte aközönségnek. De persze nekünk Szolnok a központ : itt is mindig nagyon jó TIGRIS bulik vannak, és hát közönség nagy részét személyesen is ismerjük, így mindig nagyon várjuk ezeket az estéket, jó találkozni az ismerősökkel, barátokkal.

 

Várhatók- e új dalok mostanában tőletek?

Van pár kiadatlan felvételünk, de ami biztos : a szolnoki estén előkerül majd 2-3 olyan dal amit koncerten még nem hallhatott tőlünk a közönség. Szeretnénk frissíteni a programot, hogy ne csak a jól bevált TIGRIS dalokat nyomjuk, hanem legyen pár ritkaság, érdekesség is – és ezúttal lesz is!

 

Milyen estére számíthat aki ellátogat a Frakk klubba?

Aki már volt TIGRIS koncerten annak nyilván nem kell bemutatni, a többieknek pedig : egy nyolc tagú szolnoki banda lesz a színpadon kevert zenével. Egy kis reggae, ska, rock,  punk – szóval nem egy hagyományos reggae esemény lesz : van itt léggitár, fejrázás, és pogó is ha éppen olyan dal kerül elő. És előkerül, ezt garantáljuk, mert mi is szeretjük az ilyesmit. A mostani koncert után pedig a szolnoki Celofán Kollektíva tagja, LBX barátunk pörgeti a lemezeket, szóval buli lesz, és jó társaság!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget