Ma 2018. 1. 23, kedd, Zelma napja van.

Prostimúzeum nyílt Amszterdamban - fotók

2014.02.07 08:29. - Booster

A piros lámpa titkai nevű intézményt Amszterdam De Wallen nevű negyedében nyitották meg.


Egy egykori bordélyházban megnyitották csütörtökön Hollandia és a világ első múzeumát a prostitúcióról.

A Red Light Secrets (A piros lámpa titkai) elnevezésű intézményt Amszterdam De Wallen nevű negyedében nyitották meg, amely világszerte a prostitúció egyik legismertebb nagyvárosi központja.

Melcher de Wind, az intézmény egyik kezdeményezője szerint a múzeum azok számára készült, akik többet akarnak tudni a városnegyedről anélkül, hogy felkeresnének egy prostituáltat. "Nem akarunk szenzációéhesek lenni, hamis romantikát kelteni, és senkiről sem akarunk ítéletet mondani" - hangoztatta Melcher de Wind.

A múzeum anyagát együtt állították össze Amszterdam önkormányzatával és a prostituáltak képviselőivel. Egyfajta oktatási központnak szánják, amely bemutatja látogatónak a prostitúciót mint iparágat, annak történetét, mindennapi valóságát Amszterdamban, ahol egészen a 16. századig nyúlik vissza.
 

FotókA múzeum bejáratánál egy prostituált beinvitáló hologramja fogadja a látogatókat, akik végigjárva a múzeumot megismerkedhetnek egy bordélyház belsejével, a különféle szobákkal, ahol a lányok a klienseiket fogadják. Rövidfilmek hívják fel a figyelmet a nőkereskedelem veszélyeire. Más filmek a prostituáltak mindennapjait mutatják be, köztük azokat az embereket, akikkel együtt dolgoznak, köztük a bordélyházak takarítóit, a mosodásokat, a helyi fodrászokat, manikűrösöket vagy azokat, akik élelemmel ellátják őket. A látogatónak még arra is lehetősége nyílik, hogy egy prostituálthoz hasonlóan kiüljön az egyik ablakba is.

Hollandiában 2000-ben legalizálták a prostitúciót. A helyi önkormányzat adatai szerint Amszterdamban mintegy hétezer ember dolgozik a szexiparban, 75 százalékuk Kelet-Európából, elsősorban Romániából és Bulgáriából érkezett. A negyedben lévő 409 "ablakért" fél napra nagyjából 150 eurót fizetnek a nők. Napi 11 órát dolgoznak, heti hat napon.

MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.01.17. 2.szám
Presztízs magazin 2017. IV. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget