Ma 2018. 10. 19, péntek, Nándor napja van.

Prostimúzeum nyílt Amszterdamban - fotók

2014.02.07 08:29. - Booster

A piros lámpa titkai nevű intézményt Amszterdam De Wallen nevű negyedében nyitották meg.


Egy egykori bordélyházban megnyitották csütörtökön Hollandia és a világ első múzeumát a prostitúcióról.

A Red Light Secrets (A piros lámpa titkai) elnevezésű intézményt Amszterdam De Wallen nevű negyedében nyitották meg, amely világszerte a prostitúció egyik legismertebb nagyvárosi központja.

Melcher de Wind, az intézmény egyik kezdeményezője szerint a múzeum azok számára készült, akik többet akarnak tudni a városnegyedről anélkül, hogy felkeresnének egy prostituáltat. "Nem akarunk szenzációéhesek lenni, hamis romantikát kelteni, és senkiről sem akarunk ítéletet mondani" - hangoztatta Melcher de Wind.

A múzeum anyagát együtt állították össze Amszterdam önkormányzatával és a prostituáltak képviselőivel. Egyfajta oktatási központnak szánják, amely bemutatja látogatónak a prostitúciót mint iparágat, annak történetét, mindennapi valóságát Amszterdamban, ahol egészen a 16. századig nyúlik vissza.
 

FotókA múzeum bejáratánál egy prostituált beinvitáló hologramja fogadja a látogatókat, akik végigjárva a múzeumot megismerkedhetnek egy bordélyház belsejével, a különféle szobákkal, ahol a lányok a klienseiket fogadják. Rövidfilmek hívják fel a figyelmet a nőkereskedelem veszélyeire. Más filmek a prostituáltak mindennapjait mutatják be, köztük azokat az embereket, akikkel együtt dolgoznak, köztük a bordélyházak takarítóit, a mosodásokat, a helyi fodrászokat, manikűrösöket vagy azokat, akik élelemmel ellátják őket. A látogatónak még arra is lehetősége nyílik, hogy egy prostituálthoz hasonlóan kiüljön az egyik ablakba is.

Hollandiában 2000-ben legalizálták a prostitúciót. A helyi önkormányzat adatai szerint Amszterdamban mintegy hétezer ember dolgozik a szexiparban, 75 százalékuk Kelet-Európából, elsősorban Romániából és Bulgáriából érkezett. A negyedben lévő 409 "ablakért" fél napra nagyjából 150 eurót fizetnek a nők. Napi 11 órát dolgoznak, heti hat napon.

MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget