Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

A szlovák csapat abszolút győzelmét hozta az idei ergométeres bajnokság

2014.02.10 10:07. - Kovács Janka

Nem okozott meglepetést a BM OKF Országos Ergométeres Bajnokságának idei megmérettetése. A - hagyomány szerint- Szolnokon megrendezett versenyen a szlovák indulók arattak fölényes győzelmet. Az igazgatóság sportcsarnokában megtartott szombati verseny jó hangulatban, lelkes biztatás mellett zajlott - közölte S. Tóth ANikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.


Fontos a jó fizikai kondíció, hangsúlyozta Varga Béla tű. ezredes, igazgató az idei ergométeres bajnokság megnyitóján, Szolnokon. Az igazgató elmondta, a katasztrófavédelem minden egyes tagjának bizonyítania kell, hogy nem csak szellemileg, de fizikailag is megfelelő állapotban van ahhoz, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa munkájában. Az ergométeres bajnokság a megszokott forgatókönyv szerint zajlott, egyéni és csapatversenyek során küzdöttek az indulók, volt aki az eredményért, volt a levegőért hajtott, mások magabiztos fölénnyel, látszólag könnyedén "eveztek" a célba, s megint mások, erejük végső tartalékait felélve, úgy zuhantak ki a padból, vérpirosan, de teljesítve a távot.
 
A táv pedig nem volt kevés, egyéniben kétezer, csapatban négyezer métert kellett megtenni vagy inkább lehúzni. A nőknek (mert női csapat is indult) ennek a felét kellett teljesíteniük. Ők biztos dobogósok voltak, hiszen egyetlen csapat indult ebben a kategóriában, de, hogy a mundér becsületén ne essen folt, egyéniben is húztak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei lányok.
 
Kalóriadús ebédet Cserfalvi Zsolt tű. törzsőrmester jóvoltából fogyasztottak a résztvevők, a legjobb egyéni teljesítményekért járó serlegeket pedig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltószövetség ajánlotta fel, Kurgyis János nyá. tű. ezredes közbenjárásával. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Nagy Róbert tű. alezredes, szolnoki kirendletség-vezető úgy fogalmazott: jó hangulató verseny van mögöttünk, de a hazaúton senki ne felejtse: az ünnep akkor teljes, ha mindenki egészségben ér haza, úgyhogy legyenek óvatosak az utakon. A veseny szervezését Szabó Lajos tű. őrnagy és Ardai Péter tű. százados vállalta fel, azt ígérték, jövőre ismét találkozhatnak Szolnokon e különleges sportág szerelmesei. Fotók: JNSZ MKI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget