Ma 2020. 8. 10, hétfő, Lörinc napja van.

Véráldozatokkal kezdődött a vigadalom - képgalériával

2014.02.16 12:30. - Booster

Túrkevei böllértalálkozó 2014 - Cigányzene mutatta az utat már kora reggel a kilencedik alkalommal megrendezett Kevi Böllértalálkozóra érkező vendégeknek.

Hirdetés

Kilencedik alkalommal volt Kevi Böllértalálkozó, ahol szakértő és önjelölt - de hozzáértő - böllércsapatok vesznek részt a disznóólban eddig békésen éldegélő állatok finomsággá alakításának ceremóniáján. Az alapanyagok a külön erre a célra kialakított színpadon lehelték ki lelküket, Kolbász, szalámi, véres és májas hurka, tepertő, disznósajt, orjaleves, töltött káposzta, tepertős pogácsa, hájas tészta és még hosszan sorolhatnánk a helyszínen készített - nem éppen fogyókúrás – ételeket, de hát a téli, megnövekedett energiaszükségletet fedezésére az energiában, zsiradékban gazdag húsok és húskészítmények a legalkalmasabbak...

Az egyik udvarházban Fazekas Sándor Vidékfejlesztési miniszterrel futok össze, aki cseppet sem tűnik ki a tömegből, hiszen kötényben és csizmában tekeri a hurkatöltőt.

A másik sátorban a televízióból jól ismert páros, Búza Sándor és Rákóczi Feri szedi a kondérból a frissen kisült tepertőt. Szinte minden évben itt vannak és színesítik az amúgy sem fénytelen rendezvényt.

A ,,GULYÁS KIRÁLY”, a mi Csányi Sanyink elnökletével ki is osztották délután a hurka és kolbász aranyérmeket.

Képgalériánkat itt megtekinthetiHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget