Ma 2018. 4. 21, szombat, Konrád napja van.

Gyurcsány: 2018-ban újra össze kell fogni

2014.02.17 09:41. - Kovács Janka

Újra össze kell fognia a baloldali liberális tábornak 2018-ban, mert akkor sem lesz kétharmaduk a jelenlegi szabályozás megváltoztatásához, ha megnyerik a 2014-es választást - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke hétfőn, az ATV Start című műsorában.


   Ez azt jelenti, hogy a következő négy évben is "vigyázni kell a másikra", vagyis lehet rivalizálni, de nem kell bántani egymást - mondta a DK elnöke.
    Annál is inkább, mert egyszerű az erőviszonyok eldöntése: akinek a legnagyobb támogatottsága lesz 2017-18-ban, az a párt formálhat majd igényt 2018-ban a miniszterelnök-jelölt megnevezésére - tette hozzá a politikus.
    Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: amennyiben az Összefogás nyer a választásokon, a kétharmados törvények sokasága és a "bebetonozott pártkatonák" miatt őrült nehéz kormányzással kell szembenézni.
    Ebben a helyzetben, aki a másikkal foglalkozik és nincs benne nagyvonalúság, az nagyon gyorsan ki fog esni közülük - vélekedett.
    Ezért a DK nem fog erőszakoskodni a kormányzati pozíciók megszerzéséért és "magam nem is megyek bele a kormányba". Hagyni kell Mesterházy Attila MSZP-elnököt kormányozni - fogalmazott a DK elnöke.
    A paksi atomerőműnek végzett munkával kapcsolatban azt közölte: valóban dolgozott egy olyan cég 1997-ben az erőműnek, aminek a saját vállalkozása a többségi tulajdonosa.
    Az Agora Marketingnek az volt a feladata, hogy az európai tapasztalatok összegzésével vezényeljen le egy kampányt, amelyben azt magarázza az embereknek, hogy nem kell féli a nukleáris energiától.
    Hozzáfűzte, hogy ma sem atomenergia-ellenes, Paks bővítésénél nem a nukleáris energiával van a baja, hanem azzal a móddal, ahogy Orbán Viktor "Putyin tenyerébe csapott".
    Azt pedig nem lehet zokon venni egy politikai funkcióval nem rendelkező üzletembertől, hogy dolgozott, ugyanis ez a dolga - tette hozzá.
    "Erőlködjenek a kollégák, próbálják meg elkapni a grabancomat, ha tudják" - fogalmazott az újságírókra utalva Gyurcsány Ferenc.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.04.18. 15.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget