Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

Több mint háromezer gyermekrajz érkezett a pályázatra

2014.02.20 11:19. - Kovács Janka

2014. február 3-án a Dr. Oetker kihirdette a „Támogatjuk a családot” Program idei győzteseit. A 104 pályázó intézmény mintegy 3500 gyermekrajzzal vett részt a versengésben. A harmadik alkalommal meghirdetett pályázaton közel 7 millió szavazat gyűlt össze 5 hét alatt. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaföldvár áltános iskolásai támogatást nyertek intézményülnek.

Hirdetés

-sajtóközlemény-
 
A „Támogatjuk a családot” rajzpályázattal a Dr. Oetker, immár harmadik alkalommal, hívta összefogásra a közösségeket, hogy fokozottabban figyeljünk a családokra, a család értékeire, valamint a versengésben való részvétellel erősíthessük közösségeink összetartását. Ezt a Program oly módon teszi, ami nemcsak a pályázat idején, hanem azt követően is érezteti hatását. 
 
A szülő-gyermek kapcsolat, a család, mint egység által képviselt értékek akkor mutatkoznak meg igazán, ha hiányt szenvedünk. Az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek, sajnos, nem vérszerinti szüleikkel élnek. 
A Dr. Oetker a „Támogatjuk a családot” Program keretein belül az SOS Gyermekfalu Magyarország Alapítványát 2009. óta támogatja anyagilag. 

Adományát a szervezet különböző célok, feladatok megvalósítására használja fel. 2014-ben ez a cél a fiatal felnőtt SOS-gyermekek úgynevezett utógondozása, azaz önálló életkezdésük támogatása.
 
A korábbi évek tapasztalataira alapozva, idén a „Támogatjuk a családot Program” rajzversenyének elbírálása során előtérbe került az, hogy a kisebb települések intézményei, vagy akár nagyobb települések kisebb intézményei egyenlő esélyekkel indulhassanak az anyagi támogatásért folyó versengésben. Ennek köszönhetően alakultak az eredmények is. 
A heteken át tartó szavazásnak és a közösségek aktivitásának köszönhetően a mintegy 3500 gyermekrajzra idén közel 7 millió szavazat gyűlt össze. A pályázaton egyéni és közösségi díjak kerültek kiosztásra. Közösségi díjak: bruttó 1.000.000.- forintos támogatásban 1 intézmény, Verőce, Géza Fejedelem Református Általános Iskola, további 4 intézmény bruttó 250.000.-forintos támogatásban részesült (Aldebrő, Gyomaendrőd, Jásd, Tiszaföldvár). 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget