Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

Több mint háromezer gyermekrajz érkezett a pályázatra

2014.02.20 11:19. - Kovács Janka

2014. február 3-án a Dr. Oetker kihirdette a „Támogatjuk a családot” Program idei győzteseit. A 104 pályázó intézmény mintegy 3500 gyermekrajzzal vett részt a versengésben. A harmadik alkalommal meghirdetett pályázaton közel 7 millió szavazat gyűlt össze 5 hét alatt. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaföldvár áltános iskolásai támogatást nyertek intézményülnek.

Hirdetés

-sajtóközlemény-
 
A „Támogatjuk a családot” rajzpályázattal a Dr. Oetker, immár harmadik alkalommal, hívta összefogásra a közösségeket, hogy fokozottabban figyeljünk a családokra, a család értékeire, valamint a versengésben való részvétellel erősíthessük közösségeink összetartását. Ezt a Program oly módon teszi, ami nemcsak a pályázat idején, hanem azt követően is érezteti hatását. 
 
A szülő-gyermek kapcsolat, a család, mint egység által képviselt értékek akkor mutatkoznak meg igazán, ha hiányt szenvedünk. Az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek, sajnos, nem vérszerinti szüleikkel élnek. 
A Dr. Oetker a „Támogatjuk a családot” Program keretein belül az SOS Gyermekfalu Magyarország Alapítványát 2009. óta támogatja anyagilag. 

Adományát a szervezet különböző célok, feladatok megvalósítására használja fel. 2014-ben ez a cél a fiatal felnőtt SOS-gyermekek úgynevezett utógondozása, azaz önálló életkezdésük támogatása.
 
A korábbi évek tapasztalataira alapozva, idén a „Támogatjuk a családot Program” rajzversenyének elbírálása során előtérbe került az, hogy a kisebb települések intézményei, vagy akár nagyobb települések kisebb intézményei egyenlő esélyekkel indulhassanak az anyagi támogatásért folyó versengésben. Ennek köszönhetően alakultak az eredmények is. 
A heteken át tartó szavazásnak és a közösségek aktivitásának köszönhetően a mintegy 3500 gyermekrajzra idén közel 7 millió szavazat gyűlt össze. A pályázaton egyéni és közösségi díjak kerültek kiosztásra. Közösségi díjak: bruttó 1.000.000.- forintos támogatásban 1 intézmény, Verőce, Géza Fejedelem Református Általános Iskola, további 4 intézmény bruttó 250.000.-forintos támogatásban részesült (Aldebrő, Gyomaendrőd, Jásd, Tiszaföldvár). 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget