Ma 2020. 6. 4, csütörtök, Bulcsú napja van.

Motoros járőrök az utakon

2014.03.14 14:40. - Kovács Janka

Itt a tavasz, mely a közúti közlekedésben is érezteti hatását. A tél elmúltával egyre többen ülnek volán mögé és az utakon a motorkerékpárosok megjelenésére is számítani kell.


A megnövekvő járműforgalom miatt a balesetek bekövetkezésének kockázata is nőhet. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ezért felhívja a figyelmet a járművek műszaki állapotának, a közúti közlekedési szabályok betartásának fontosságára és a láthatóság életmentő szerepére.
A bizottság a korábbi években is kiemelt figyelmet fordított a motoros balesetek megelőzésére. Több programot is szerveztek, szórólapokat készítettek és kerekasztal beszélgetésre invitálták a motoros egyesületeket. A motorkerékpárral elszenvedett balesetekre jellemző, hogy a gépkocsivezetők nem, vagy csak későn veszik észre a szabályosan közlekedő motorosokat. A motorosok által okozott baleseteknél előfordulhat, hogy a nagy teljesítményű motorkerékpárokkal szabálytalanul, szlalomozva közlekednek a többi jármű között, ezzel veszélynek téve ki maguk és mások testi épségét is.
A sebesség mámorában nagyon sok járművezető nem gondol a fizikai törvényszerűséggel járó következményekre, melyek sok esetben kiszámíthatók, elkerülhetetlenek és a tévedésnek nagy ára van.
A kedvező időjárási viszonyokhoz igazodva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei is szolgálatba álltak a dinamikus szabálysértők forgalomból történő kiszűrése és a balesetek megelőzése érdekében.
 
- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság






Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.06.03 (21. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail



 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget