Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Huszonhárom új tiszttel bővül idén a tiszti kar

2014.03.27 13:35. - Kovács Janka

Januártól április elsejéig összesen huszonhárom új tiszttel bővül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszti kara. 


Januártól április elsejéig összesen huszonhárom új tiszttel bővül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszti kara. Az igazgatóság életében eddig példa nélküli nagy számban történt kinevezéseket az első negyedévben vehették át dr. Bakondi György tű. altábornagytól, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától az eddig tiszthelyettesként szolgáló kollégák. A tiszti kinevezéseket dr. Pintér Sándor belügyminiszter adta ki az arra érdemeseknek, akiknek ez a magasabb rendfokozat nagyobb felelősséget, magasabb elvárásokat is jelent. Minderről Varga Béla tű. ezredes, igazgató beszélt azon a csütörtöki ünnepi állománygyűlésen, ahol köszöntötte egyszersmind útravalóval is ellátta az új tiszteket. 
 
A magasabb beosztás elsősorban magasabb követelményeket is állít önök elé, mondta Varga Béla tű. ezredes, igazgató a tisztek befogadására rendezett ünnepségen. A kinevezés azt jelenti, hogy a kollégák magasabb szintre léptek, vagyis feladatuk bővült, felelősségük megnövekedett, esküjük életre szóló döntést szentesített. 
Az igazgató hangsúlyozta, ezen a pályán, ahol nagy távlatok nyílnak, mindenkinek kötelessége küzdeni a céljaiért, az első tiszti kinevezés azt jelenti, hogy ambícióval, engedelmességgel és szorgalommal még magasabbra kell törekedni, egyúttal még fegyelmezettebben kell teljesíteni. Az igazgató örömét fejezte ki, hangsúlyozva, hogy példa nélküli a szervezet életében, hogy rövid időn belül egyszerre 23 új tiszt kinevezése válik lehetségessé. Ez is annak a jele, hogy aki kész az új kihívásokra, és jól teljesít, előbbre juthat. Mindez még csak a pálya eleje, figyelmeztett az igazgató, sem középszerűséget, sem felületességet, sem pontatlanságot nem tűr el a szervezet, de a kiválóan teljesítők elismeréseket szerzhetnek maguknak, bár azt is tudniuk kell, hogy mindig, minden pillanatban a katasztrófavédelmet képviselik. Éppen ezért az új tisztek befogadása folyamat, amely  feltétekkel jár. 
 
Pohárköszöntőjében Buzás Tibor tű. alezredes, igazgatóhelyettes kiemelte: a magasabb beosztás azzal is jár, hogy beosztottakról gondoskodni, a feladatokról dönteni kell. Elöljárónak lenni, szigorúnak, fegyelmezettnek maradni, egyúttal emberséggel, alázattal dolgozni súlyos felelősség és kötelezettség is egyben. Ezt kell szem előtt tartani, hangsúlyozta a jelképes koccintás előtt az igazgatóhelyettes. 
 
- közölte S.Tóth Anikó tű. hadnagy megyei katasztrófavédelmi szóvivő
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget