Ma 2019. 4. 22, hétfő, Csilla napja van.

Huszonhárom új tiszttel bővül idén a tiszti kar

2014.03.27 13:35. - Kovács Janka

Januártól április elsejéig összesen huszonhárom új tiszttel bővül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszti kara. 

Hirdetés

Januártól április elsejéig összesen huszonhárom új tiszttel bővül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszti kara. Az igazgatóság életében eddig példa nélküli nagy számban történt kinevezéseket az első negyedévben vehették át dr. Bakondi György tű. altábornagytól, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától az eddig tiszthelyettesként szolgáló kollégák. A tiszti kinevezéseket dr. Pintér Sándor belügyminiszter adta ki az arra érdemeseknek, akiknek ez a magasabb rendfokozat nagyobb felelősséget, magasabb elvárásokat is jelent. Minderről Varga Béla tű. ezredes, igazgató beszélt azon a csütörtöki ünnepi állománygyűlésen, ahol köszöntötte egyszersmind útravalóval is ellátta az új tiszteket. 
 
A magasabb beosztás elsősorban magasabb követelményeket is állít önök elé, mondta Varga Béla tű. ezredes, igazgató a tisztek befogadására rendezett ünnepségen. A kinevezés azt jelenti, hogy a kollégák magasabb szintre léptek, vagyis feladatuk bővült, felelősségük megnövekedett, esküjük életre szóló döntést szentesített. 
Az igazgató hangsúlyozta, ezen a pályán, ahol nagy távlatok nyílnak, mindenkinek kötelessége küzdeni a céljaiért, az első tiszti kinevezés azt jelenti, hogy ambícióval, engedelmességgel és szorgalommal még magasabbra kell törekedni, egyúttal még fegyelmezettebben kell teljesíteni. Az igazgató örömét fejezte ki, hangsúlyozva, hogy példa nélküli a szervezet életében, hogy rövid időn belül egyszerre 23 új tiszt kinevezése válik lehetségessé. Ez is annak a jele, hogy aki kész az új kihívásokra, és jól teljesít, előbbre juthat. Mindez még csak a pálya eleje, figyelmeztett az igazgató, sem középszerűséget, sem felületességet, sem pontatlanságot nem tűr el a szervezet, de a kiválóan teljesítők elismeréseket szerzhetnek maguknak, bár azt is tudniuk kell, hogy mindig, minden pillanatban a katasztrófavédelmet képviselik. Éppen ezért az új tisztek befogadása folyamat, amely  feltétekkel jár. 
 
Pohárköszöntőjében Buzás Tibor tű. alezredes, igazgatóhelyettes kiemelte: a magasabb beosztás azzal is jár, hogy beosztottakról gondoskodni, a feladatokról dönteni kell. Elöljárónak lenni, szigorúnak, fegyelmezettnek maradni, egyúttal emberséggel, alázattal dolgozni súlyos felelősség és kötelezettség is egyben. Ezt kell szem előtt tartani, hangsúlyozta a jelképes koccintás előtt az igazgatóhelyettes. 
 
- közölte S.Tóth Anikó tű. hadnagy megyei katasztrófavédelmi szóvivő
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Irányár Megyei Hirdető 2019.04.17. 15.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget