Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

Felújítják a Szolnok-Szajol vasútszakaszt és zajvédő fal is épül a Tallinn városrészre

2014.03.31 15:07. - Kovács Janka

A 6,4 km hosszú Szolnok-Szajol vasútvonal és környezete várhatóan 2015 decemberéig megújul. A fejlesztés után új felsővezetékekkel, biztosítóberendezésekkel és új vasúti hídon közlekednek a vonatok Magyarország egyik legterheltebb vasúti szakaszán.


A Szolnokot és Szajolt összekötő vasútvonal talán a legforgalmasabb hazánkban, hiszen naponta közel 200 szerelvény hasít át rajta, ezzel összekötve a Tiszántúl területének nagy részét a fővárossal. Hamarosan megújul a szakasz, melynek a Tallinn városrészen lakói, illetve a Milléri Sporttelepen kikapcsolódók különösen fognak örülni, hiszen zajárnyékoló falakkal fogják a vonatok zúgását csillapítani. Emellett a Zagyva-híd és a Szajol felé vezető vasúti híd felújítását is magában foglalja a sikeres pályázat. A Zagyva-hidat helyben fogják felújítani, míg a 200m-es Tisza-hidat kibővítik, így 2 sínpár lesz rajta. A vasúti Tisza-híd felújítása és kibővítése az esetleges magas árvízi szint miatt is szükséges. Szajolnál a pálya mindkét oldalán új árvízvédelmi földgátat építenek 450 méter hosszan.
A beruházás nattó értéke 20,6 milliárd forint, a kivitelezést a TISZA-2013 Konzorcium végzi, melynek a KÖZGÉP Építő-, és Fémszerkezetgyártó Zrt., a STRABAG Vasútépítő Kft. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. a tagjai.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget