Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Vadászlest is épített az orvvadász

2014.04.03 15:31. - Kovács Janka

Jogosulatlan vadászatához vadászlest is épített a tiszafüredi férfi. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság az ügyben a nyomozást lezárta.


Hivatásos vadászok értesítették a rendőrséget, hogy Tiszafüred külterületén, a hullámtéri erdőben valaki illegálisan, vadászterületen, vadászatra való jogosultság nélkül vadászlest épített. A rendőrök 2014. február 10-én a helyszínen olyan nyomokat találtak, melyek igazolták az orvvadászat tényét. A lesen elrejtve megtaláltak egy őrizetlenül és felügyelet nélkül hagyott távcsöves vadászfegyvert is, melyet lefoglaltak. A rendőrök a beszerzett adatok és információk alapján még aznap azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. K. János tiszafüredi lakos otthonában megtartott házkutatáskor további két átalakított vadászfegyvert, közel 750 darab lőszert és több kiló vadhúst is találtak az egyenruhások.
 
A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az 57 éves férfi ellen, melyet szakértők bevonásával végzett. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Az illetékes járásbíróság K. Jánossal szemben lakhely elhagyási tilalmat rendelt el.  
 
A rendőrkapitányság az ügyben a nyomozást 2014. március 24-én lezárta, a keletkezett iratokat vád előkészítési javaslattal a Tiszafüredi Járási Ügyészség részére a napokban megküldte.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget