Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

A legtöbb veszélyes árut szállító jármű betartja a szabályokat Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2014.04.06 17:25. - Kovács Janka

Ez derült ki abból az ellenőrzés sorozatból, amit március 2-án és 3-án rendelt el a megyei iparbiztonsági főfelügyelő, és amely Jász-Nagykun-Szolnok megyén kívül Heves, Hajdú és Békés megyére is kiterjedt.

Hirdetés

Jász-Nagykunban Mezőtúr, Jászberény, Szolnok és Karcag nagy forgalmú útjain ellenőriztek két napig a katasztrófavédelem, az adóhatóság, a rendőrség és a közlekedési hatóság szakemberei. A katasztrófavédelem elsősorban azokat a járműveket vizsgálta, amelyeken a veszélyes áru szállítását külön tábla (bárca) is jelezte. Nyíri Mihályné tű. alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő arról tájékoztatott, hogy a két nap alatt összesen 128 járművet vizsgáltak át, ebből összesen egy kirívó szabálytalanságot talált a katasztrófavédelem, az ezzel kapcsolatos eljárás folyamatban van. 
A főfelügyelő megállapította, hogy a fuvarozók egyre komolyabban veszik a veszélyesáru-szállítással kapcsolatos szabályokat. Ez annak is betudható, hogy gyakoriak az ellenőrzések, amelyeket komoly technikai háttér és eszközpark támogat. A közúti ellenőrzések kapcsán elmondható, hogy a rendszeres szállítást végző vállalkozások a korábban megállapított hiányosságokat megszüntették.
A főfelügyelő hozzátette: a következetes és gyakori ellenőrzéseknek köszönhetően a telephelyi szabálytalanságok lényegében teljesen megszűntek, a tavalyi év vége felé szabálytalanságra nem bukkantak az ellenőrzések során. 
 
- közölte S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget