Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Ha eltűnik a radarjel...

2014.04.23 14:17. - Kovács Janka

A repülés önmagában nem veszélytelen dolog, – bár tény az, hogy gyakorlatilag semmi sem az – mégis talán az egyik legbiztonságosabb közlekedési módnak tekinthető. Nem véletlenül, hiszen megannyi szabály, előírás és utasítás vonatkozik a repülőeszközök üzemeltetésére, javítására és a repülésre magára is.


- írta: Balogh Ákos, lhsn.hu
 
Az ördög viszont nem alszik, – tartja a mondás – balesetek, szerencsétlenségek bizony történnek, légi jármű esetében akár igen súlyos katasztrófák is bekövetkezhetnek, a haláleseten kívül esetlegesen begyulladó nagy mennyiségű kerozin szétszóródó roncsok komoly feladatok elé állíthatják a mentésükre siető civil és katonai szakembereket egyaránt.
 
Hogy a mentési feladatokat szakszerűen, összehangoltan, hibák nélkül tudják végrehajtani a szakszemélyzetek, összeszokott munkára és a mentés teljes körű összehangolására van szükség. Hogy ez gördülékenyen működjön, különböző gyakorlatokra kiképzésekre van szüksége a katasztrófavédelmi, légi mentő és honvédségi állomány számára. Tudniuk kell, mit tegyenek, ha eltűnik a radarjel és a rádiókapcsolat megszakad…


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget