Ma 2020. 8. 7, péntek, Ibolya napja van.

Pénzt követelt az áldozattól, az életével fenyegette

2014.04.23 09:39. - Kovács Janka

Zsarolás bűntett kísérlet és zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Karcagi Rendőrkapitányság.


Zsarolás bűntett kísérlet és zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Karcagi Rendőrkapitányság F. Tamás kenderesi lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves férfi 2013. évtől kezdődően telefonon rendszeresen zaklatott egy kunhegyesi lakost, akitől a hívások alkalmával pénzt követelt. Miután a sértett a követelőzésnek nem tett eleget, F. Tamás 2014. tavaszán a sértettet rövid szöveges üzenetekben az élete kioltásával fenyegette meg.
A bejelentést követően a rendőrök a beszerzett adatok és információk birtokában elfogták és előállították a Kisújszállási Rendőrőrsre a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható kenderesi férfit, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.
A gyanúsított otthonában megtartott házkutatás alkalmával a rendőrök a 36 éves terhelt mobilkészülékét megtalálták és lefoglalták.
 
 
A Tiszafüredi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettesek ellen, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2014. április 22-én 9 óra körüli időben egy tomajmonostorai lakóingatlanba bejutottak, majd onnan készpénzt tulajdonítottak el.
A sértett bejelentését követően a rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, melynek eredményeként az elkövetéstől számított pár órán belül elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Dávid 19 éves és B. Ferenc 23 éves helyi lakosokat.
A rendőrök a két férfit az Abádszalóki Rendőrőrsön gyanúsítottként kihallgatták, akik a cselekménnyel kapcsolatban beismerő vallomást tettek.
 
 
A megye rendőrei az elmúlt 24 órában öt személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.
 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.
 
- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget