Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Fejszével ütött a gázcsonkra

2014.04.28 09:15. - Kovács Janka

Különféle vas anyagokat akartak elvinni a kenderesi ház portájáról a helyi lakosok, mikor egyikőjük egy fejszével a gázcsonkra ütött, és a gáz szivárogni kezdett. A Karcagi Rendőrkapitányság nyomozói pár órán belül azonosították a jogsértőket - Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.


Gázömlésről érkezett bejelentés a rendőrségre 2014. április 26-án 15 óra 44 perckor Kenderes belterületéről, ahol egy lakatlan, félig lebontott ház gázvezetéke sérült meg. A helyszínre érkező helyi rendőrök munkáját a Készenléti Rendőrség beosztottjai és a Katasztrófavédelem munkatársai is segítették, és a környező lakóépületeket a lakosok védelme érdekében kiürítették. A kiérkező gázszolgáltató munkatársai pár órán belül megszüntették a szivárgást.
A rendőrök megállapították, hogy a bejelentést megelőzően ismeretlenek jártak a lakatlan ingatlan portáján, ahonnan különféle vas anyagokat gyűjtöttek össze. Egyikőjük egy fejszével többször a lakóházhoz tartozó gázcsonkra ütött, mely ennek következtében megrepedt és a gáz szivárogni kezdett. Az ismeretlenek ezt észlelve elmenekültek a helyszínről.
A rendőrök a begyűjtött információk alapján pár órán belül azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helybéli asszonyt és három társukat. Az eljárás során a nyomozók kiderítették, hogy B. Gáborné és N. Zsolt, valamint B. Attiláné fiatalkorú és gyermekkorú fiával 2014. április 26-án 15 óra körüli időben jártak a kenderesi ház portáján, ahol a 10 éves fiú rongálta meg a gázvezetéket. A rendőrök a két asszonyt, a fiatalkorú és a gyermekkorú fiút előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ötödik társukat egyelőre keresi a hatóság. Az ügyben lopás vétség kísérlet, közveszély okozása bűntett, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Karcagi Rendőrkapitányság. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget