Ma 2020. 8. 10, hétfő, Lörinc napja van.

Felfrissítették tudásukat a lassú tréningen

2014.04.28 15:47. - Kovács Janka

A V2 Bikers Szolnoki Motorosok Baráti köre a rendőrség és a különleges mentőkkel együtt gyakorolta a városi motorozás során lehetséges helyzeteket.


Galéria: http://szolnokinaplo.hu/kepgaleria/2014/04/28/lassu-trening-a-v2-bikerssel/

Mint az úszást vagy a biciklizést, a motorozást sem lehet elfelejteni, habár újat tanulni vagy gyakorolni mindig lehet. A V2 Bikers minden évben lassú tréninggel indítja a szezont, ahol a városi motorozás során tapasztalható helyzeteket gyakorolta, a rendőrség és a Budapesti Különleges Mentők segítségével. A bójákból kirakott pályákon többek között a kis ívben történő kanyarodást, a különböző manőverezési technikákat, a hátsó fék használatát is el lehetett gyakorolni – e technikákkal pedig nagyon sok balesetet ki lehet védeni. A V2 Bikers alakulásakor célul tűzte ki a biztonságos motorozás népszerűsítését, melyben a megye egyetlen motoros klubjaként élen járnak. Juhász Tibor, a klub alelnöke egy korábbi interjúnkban beszélt a klub céljáról:
- Az egyesület alapszabályában a fiatalok nevelése is benne van. A motorozás nemcsak arról szól, hogy veszek 30 órát az oktatótól, hanem sokkal többről. Talán egy egész élet sem elég arra, hogy valaki jól kezelje ezt a típusú járművet, ezért folyamatosan fejlesztjük a tudásunkat (szerencsére nem is történt még semmilyen komolyan baleset velünk) ugyanis minden évben egy vagy több motoros vezetéstechnikai tréningre is eljárunk, például pályamotorozás, vagyis gyors tréning, de mi magunk is szoktunk szervezni rendőrmotoros oktatók bevonásával lassú tréninget, mint az április 26-i is volt.
A tréningre az öreg motorosok mellett főként a fiatalokat várták, akik szép számmal vetek részt a több mint százfős rendezvényen.
- A haverokkal nagyon hasznosnak találtuk ezt a napot, sokat tanultunk a rendőröktől. A pálya az elején nehéznek bizonyult, de a harmadik nekirugaszkodás után már sokkal jobban ment, hiszen a rendőrök folyamatosan adták az instrukciókat – mondta a 19 éves Dávid, aki a barátaival érkezett.
A tréning mellett a Budapesti Különleges Mentők baleset megelőzési gyakorlatot tartottak a résztvevőknek, ahol az újraélesztést, a sérültről a bukósisak lehúzását is feleleveníthették, hiszen az „eü” vizsga már eléggé régen volt.
A tréning várhatóan igen hasznosnak fog bizonyulni, a V2-es csapat a tudásuknak köszönhetően még nem szenvedett balesetet.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget