Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

Citromsárga riasztás megyénkben

2014.05.15 10:01. - Kovács Janka

Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adtak ki az eső és a szél miatt, de ez sem pozitív, 70km/h-s széllökésekre számíthatunk. A Dunántúlon durvább a helyzet.


Levideózta az esőt és a szelet? Valahol fa dőlt  ki vagy káreset történt? Fotózza vagy videózza le és küldje el nekünk: info@szolnokinaplo.hu!
 

Az ország egyes pontjain szinte alig lehetett bejutni a városba, de Szolnokon szerencsére (még?) nem történt semmilyen káreset. Nem úgy, mint a megyében, ahol csak mérsékelt károkat okozott a vihar. Tegnap öt bejelentés érkezett, háztető rongálódott meg és több fa dőlt ki. Szolnok központjában, az úgynevezett Lordok házában, az épület sarkánál a tetőn kúpcserép meglazult, járókelőket veszélyeztetett. A szolnoki hivatásos tűzoltók körbekerítették kordonszalaggal a veszélyeztetett területet, majd felvették a kapcsolatot a közösképviselővel, a tető helyreállításáról a ő fog gondoskodni- közölte S. Tóth ANikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Ma sem nézünk jobb idő elébe, szinte az egész május csapadékmennyiség fog leesni. Ha végiggondolnánk ezt a vonalat, akkor annak örülnénk, hogy a következő napokban a napsütéses időt élvezhetnénk, de nem. Vasárnapig még folytatódni fog a zuháré, de jóval kevesebb esővel. A figyelmeztető előrejelzés egészen péntek éjfélig kitart, holnap szinte az egész ország narancssárga riasztásban fog majd úszni. Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es, tehát citromsárga riasztást kap továbbra is, de a széllökések meghaladják majd a 70km/h-t és várhatóan több mint 20 mm eső eshet és vasárnapig 20 fok körüli időre számíthatunk, majd a következő hét elején kicsit naposabb és melegebb lesz a levegő. Reméljük a legjobbakat.

A Dunántúlra narancssárga riasztást adott ki az OMSZ Ivett nevű heves esőzés hisztijére. Egyes információk szerint van, ahol majdhogy vízszintesen esik az eső. Szolnokon is kutya idő van és lesz is: Csütörtök éjfélig a Dunántúlon, a Dél-Alföldön, és az északkeleti megyékben területi átlagban 20-30 mm-t meghaladó mennyiségű esőre van kilátás. Délután a Tiszántúlra zivatarok érkezhetnek, amelyekből kisebb körzetekben szintén előfordulhat nagyobb mennyiségű csapadék, rövid idő alatt - írja az OMSZ honlapján. 
Tehát gumicsizmákat elő és köszönjük meg Ivettnek ezt a szép napot.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget