Ma 2020. 7. 2, csütörtök, Ottó napja van.

Elindult a Tisza-tó turisztikai szezonja

2014.05.15 15:47. - Kovács Janka

A szervezők a szakmai konferenciák mellett számos rendőrségi bemutatóval, megelőzési programmal és versennyel színesítették a Tisza-tó Napja rendezvénysorozatot, melynek fináléja a nyári turisztikai szezon hivatalos indítását is jelentette.


- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság
 
A Tisza-tó Napja több napos rendezvénysorozat a szakmai konferenciák mellett rendkívül sok érdekes és színes programmal várta az érdeklődőket. A programkínálatot erősítette a 2014. május 14-én megrendezett „Együtt a biztonságért” elnevezésű rendezvény Tiszafüreden, melynek keretében a TÁMOP-5.6.1.C-11/2-2011-0036 „Az Áldozatsegítő kapacitás fejlesztése Jász-Nagykun-Szolnok megyében” elnevezésű projekthez kapcsolódó bűnmegelőzési és áldozatvédelmi road show-t rendeztek.
 
A belváros szívében több száz diák gyűlt össze, hogy megismerkedhessen közelebbről a rendőrség és társszerveinek működésével. Az érdeklődők többek között bepillantást nyerhettek a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztály munkatársainak és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreinek segítségével a speciális ismereteket igénylő szakterületek munkájába is. A gyerekek kipróbálhatták magukat különböző ügyességi versenyeken, különféle technikai és rendőrkutyás bemutatókat láthattak, miközben számos bűnmegelőzési tanáccsal és baleset-megelőzési információval gazdagodtak.
 
A vízirendőrök nem csak ezen a napon színesítették a programkínálatot. A 2014. május 12-én megrendezett, gyerekeknek szóló Ki mit tud? elnevezésű játékos vetélkedő egyik pontszerző állomásaként is várták a fiatalokat érdekes, vízi jártasságot is felmérő, továbbá vízi balesetek megelőzését célzó feladatokkal. 
 
A Tisza-tó Napja rendezvény záróakkordjaként „Biztonságban a Tisza-tavon” címmel tartottak sajtótájékoztatóval egybekötött szakmai programot 2014. május 14-én Poroszlón a rendezvénysorozat megvalósításában közreműködő szervezetek, melyen többek közt bemutatták a Tisza-tavi viharjelző-rendszer működését is.
A programnak a poroszlói Tisza-Tavi Ökocentrum adott otthont. A konferencián Kovács Sándor, Tisza tavi miniszteri megbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és más társhatóságok beszámolói mellett Busi László rendőr alezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője tájékoztatta a résztvevőket a Tisza-tó vízirendészeti tapasztalatairól.
A rendezvény fináléja egyben a nyári turisztikai szezon hivatalos indítását jelentette.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget