Ma 2020. 7. 6, hétfő, Csaba napja van.

Yvette, a ciklon tovább hisztizik

2014.05.15 14:57. - Kovács Janka

Jász-Nagykun-Szolnok megye felső csücskében már másodfokú az óriási eső és szél miatti riasztás. Estére még rosszabb idő várható. Harminc bejelentést kaptak eddig a tűzoltók.


Levideózta az esőt és a szelet? Valahol fa dőlt  ki vagy káreset történt? Fotózza vagy videózza le és küldje el nekünk: info@szolnokinaplo.hu!

 

Eső, szél, narancssárga riasztás

Újabb hat megyében adtak ki másodfokú riasztást az erős szél miatt: Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megye egyes járásaira adott ki másodfokú (narancs) riasztást az erős szél veszélye miatt a meteorológia. A jelzett helyeken a következő órákban a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométeres óránkénti sebességet. A Tiszántúlon kelet felől fordulhat elő helyenként zivatar, melyet viharos szél, jégeső és esetleg felhőszakadás (lokálisan 20-30 mm-t meghaladó csapadék) kísérhet - írja riasztásában az OMSZ.

 

Harminc bejelentést kaptak eddig a tűzoltók

Harminc fölöttire gyarapodott a vihar miatt bejelentett esetek száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, de nagyobb erőket igénylő beavatkozás - egy túrkevei garázstűztől eltekintve-, nem történt. 
Fegyverneken egy üzletet veszélyeztetett egy megdőlt fa a Szent Erzsébet utcában, a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók távolították el, Karcagon a Toldi utcában dőlt rá egy fa egy terménytárolóra.Törökszentmiklóson pedig kettéhasadt egy fa, egy kerítést rongált meg a Damjanich utcában. Rengeteg dolguk akadt a túrkevei önkénteseknek is, fakidőléseken kívül egy garázstűzhöz is riasztották őket. Egy melléképület gyulladt ki, amiben egy autó is lángra lobbant. Az önkéntes tűzoltók egy sértetlen gázpalackot is kihoztak a garázsból. Sérülés nem történt. - közölte S. Tóth Anikó, megyei katasztráfavédelmi szóvivő.
 

Kép: met.hu


Korábban írtuk:

Az ország egyes pontjain szinte alig lehetett bejutni a városba, de Szolnokon szerencsére (még?) nem történt semmilyen káreset. Nem úgy, mint a megyében, ahol csak mérsékelt károkat okozott a vihar. Tegnap öt bejelentés érkezett, háztető rongálódott meg és több fa dőlt ki. Szolnok központjában, az úgynevezett Lordok házában, az épület sarkánál a tetőn kúpcserép meglazult, járókelőket veszélyeztetett. A szolnoki hivatásos tűzoltók körbekerítették kordonszalaggal a veszélyeztetett területet, majd felvették a kapcsolatot a közösképviselővel, a tető helyreállításáról a ő fog gondoskodni- közölte S. Tóth ANikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Ma sem nézünk jobb idő elébe, szinte az egész május csapadékmennyiség fog leesni. Ha végiggondolnánk ezt a vonalat, akkor annak örülnénk, hogy a következő napokban a napsütéses időt élvezhetnénk, de nem. Vasárnapig még folytatódni fog a zuháré, de jóval kevesebb esővel. A figyelmeztető előrejelzés egészen péntek éjfélig kitart, holnap szinte az egész ország narancssárga riasztásban fog majd úszni. Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es, tehát citromsárga riasztást kap továbbra is, de a széllökések meghaladják majd a 70km/h-t és várhatóan több mint 20 mm eső eshet és vasárnapig 20 fok körüli időre számíthatunk, majd a következő hét elején kicsit naposabb és melegebb lesz a levegő. Reméljük a legjobbakat.

A Dunántúlra narancssárga riasztást adott ki az OMSZ Ivett nevű heves esőzés hisztijére. Egyes információk szerint van, ahol majdhogy vízszintesen esik az eső. Szolnokon is kutya idő van és lesz is: Csütörtök éjfélig a Dunántúlon, a Dél-Alföldön, és az északkeleti megyékben területi átlagban 20-30 mm-t meghaladó mennyiségű esőre van kilátás. Délután a Tiszántúlra zivatarok érkezhetnek, amelyekből kisebb körzetekben szintén előfordulhat nagyobb mennyiségű csapadék, rövid idő alatt - írja az OMSZ honlapján. 
Tehát gumicsizmákat elő és köszönjük meg Ivettnek ezt a szép napot.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget