Ma 2018. 11. 14, szerda, Aliz napja van.

Megemelkedett a vízszint, nagyobb árhullám nem várható a Tiszán

2014.05.21 10:14. - Kovács Janka

Mindennapi sétáink során láthatjuk, hogy a Tisza és a Zagyva vízszintje megemelkedett a múltheti heves esőzésnek köszönhetően.Laczi Zoltán, a KÖTIVIZIG munkatársa szerint nagyobb árhullám nem várható a folyóinkon.


Nagyobb árhullám nem várható a Tiszán, a nyugati országrészben és a hazánkkal határos szerbiai folyók áradásával szemben. A déli szomszédunknak Szalay Ferenc polgármester egyébként gyűjtést is szervez, még holnap délelőtt 10.00-ig lehet leadni az adományokat. Laczi Zoltán, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársa szerint "A vízrajzi előrejelzéseink szerint a Tisza vízállása Szolnoknál várhatón csütörtökön tetőzik 200 centiméter körül, ezt követően apadni fog. Szintén pozitív, hogy a vízgyűjtőkön az előttünk álló 10 napban 1-2 milliméternél nagyobb égi áldásra nem számítunk".
A Szolnoknál épülő sétány munkálatait ez a kisebb vízszintemelkedés így már nem akadályozza, a munkálatok továbbra is a tervezett ütemben haladnak és -ahogy tapasztaltunk az elmúlt hónapokban is- amint átadásra készen lesz egy szakasz, már sétálgathatunk is rajta. Igaz, a heves esőzésben nem lehetett folytatni a 2,4 milliárd forint költségű, európai uniós támogatású szolnoki árvízvédelmi projekt kivitelezési munkálatait. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget