Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Cross Sound – Szolnok első keresztény fesztiválja

2014.06.03 08:51. - Kovács Janka

Igen, jól olvasták: keresztény fesztivál lesz Szolnokon. De nem a szokványos módon, hiszen color party, dj-k, hangulatos kikapcsolódási lehetőségek, hajnalig tartó bulik.


Izgalmas nyárnak nézünk elébe. Augusztus elseje és harmadika között nyitja meg kapuit a Cross Sound fesztivál Szolnokon, a turisztikai központban.
Felekezetközi fesztivált képzeltek el a szervezők, terveik szerint az idei fesztivált mindenki magáénak tudhatja és az se lényeges, ha nem vagyunk hívők – hangzott el a sajtótájékoztatón.
A három napos programsorozat célja, hogy egy olyan hiánypótló, fiatalos és modern fesztivál valósuljon meg, amely a különböző magyarországi egyházak ifjúságának kínál egy, a megszokottól eltérő fesztiválélményt. Ezen új kezdeményezés ötlete azon felismerés alapján született, hogy az erkölcsi értékeket figyelemebe véve is lehet szabadon, közösségben szórakozni, valamint a nemzetek különbözősége ellenére is meg lehet élni a kereszténységen belüli azonos látásmód és értékek által adott keresztény európai kohéziót és egységet.

A rendezvény nevében a "Cross" szó  részben a nemzetköziségre és a felekezetköziségre, részben a különböző művészeti ágak találkozására, illetve a keresztre, mint szimbólumra utal.

A fesztivál „A szabadságra hangol” szlogent kapta, mely arra utal, hogy a kereszténység nem csupán vallás, hanem egy életstílus, amelynek nagyon is része lehet a felszabadult szórakozás, a művészetek élvezete, a fiatalokat jellemző életigenlés. Egy új generáció nőtt fel a keresztények körében, amely hitét már más módon is képes megélni, és akár a fesztiválkeretek között is szeretné azt a szabadságot megtapasztalni, ami hitük szerint minden embernek megadatott. Ehhez kínál kiváló lehetőséget a CrossSound, mely ellentétben a legtöbb rendezvénnyel, alkohol árusítása nélkül kínál teljes fesztiválélményt.

A rendezvény egy állandó színpaddal, öt állandó művészeti helyszínnel, és több mint 90 különböző programmal debütál. A nívós szórakoztatásról olyan neves hazai és külföldi előadók gondoskodnak, mint a Superhero Angliából, a Young and Free Hollandiából, vagy éppen a Magyarországon először fellépő, hangzatos nevű norvég banda, a Jesus Loves Electro. A külföldi fellépők jelentős része olyan együttesek, amelyek még sosem jártak Magyarországon, bár nemzetközi szinten elismertek. A hazai fellépők pedig leginkább egy-egy felekezet körében népszerűek, és most nyílik lehetőségük szélesebb körben is bemutatkozni. A koncertek mellet számos program gondoskodik majd arról, hogy teljes legyen a fesztiválhangulat. Az eddig csak a Szigeten látott color party mellett modern és klasszikus művészeti ágak sokasága szavatolja a jó hangulatot és szórakozást. Installációk, workshopok, táncórák, műhelyek, graffiti és más vizuális művészetek, színház, pantomim és nemzetközi képregényrajzolók által tartott képzések egyaránt a programkavalkád elemei lesznek.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget