Ma 2020. 7. 7, kedd, Appolónia napja van.

A rászoruló gyermekek idén nyáron is főtt ételhez jutnak

2014.06.11 15:17. - Kovács Janka

Szolnok ezen a nyáros is gondoskodik a rászoruló gyermekek étkeztetéséről, hiszen 904 gyermek kap ételt a szünidő alatt, ezzel nagy segítséget kapnak a családok is.


Azok kapnak nyáron is naponta főtt ételt, akik 50-100%-os menzai támogatásban részesülnek az iskolákban. Az értesítő leveleket már megkapták azok, akik részesülhetnek ilyen támogatásban, melyet felmutatva kapják meg az ebédet. A 904 gyerek 45 napig tartó étkeztetésének költsége 15 millió forint, melyből 754 gyermekről pályázati forrásból gondoskodnak, míg 150 ellátását a Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése tartja fontosnak és támogatja.

Az étkeztetésben csak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek vonhatóak be, az oktatási intézmények közreműködésével a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása, Humán Szolgáltató Központ, Gyermekjóléti Szolgálata végezte a leginkább rászoruló gyermekek körének meghatározását. 

Jelenleg Szolnok Megyei Jogú Városban 2416 fő 0-17 éves gyermek részesül ilyen ellátásban, közülük igyekeztek a szakemberek a leginkább rászorulókat kiválogatni.

A tapasztalatok alapján további 150 főt értesítenek ki, hogy amennyiben lesz olyan gyermek, aki menetközben lemondja az étkezést helyette igénybe vehesse az ellátást.

A gyermekek nyári étkezésének állami támogatását azon települési önkormányzat igényelheti, amely vállalja, hogy a meghatározott időszakban legalább 44, legfeljebb 54 munkanapon keresztül biztosítja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kiskorú gyermekek étkeztetését napi egyszeri meleg étkezés formájában.

Képünk illusztrációHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget